Lieve help! Chateau Meiland-kijkers niet gecharmeerd van ontbijt in Code Rosé: "echt belachelijk"

Media door Jennifer

Bij de familie Meiland kun je eigenlijk altijd wel chaos verwachten. De familie staat er wel om bekend, dat ze nogal hysterisch kunnen zijn. Dit zien we vooral in hun populaire realityprogramma Chateau Meiland, waar het regelmatig lachen, gieren, brullen is. Al vonden de tv-kijkers op social media het gisteren iets minder grappig, toen er chaos ontstond in de keuken van hun nieuwe pension Code Rosé.

Struggles tijdens het ontbijt in Chateau Meiland

Na de verkoop van hun kasteel in Frankrijk heeft de familie Meiland inmiddels alweer een nieuwe accommodatie om te runnen. In Noordwijk runt de familie pension Code Rosé, een gastenverblijf waar al aardig wat toeristen op af komen. Dat zien we in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland, waarvan gisteren weer een aflevering te zien was op tv. Meestal zijn het wel fans van het tv-programma, die dan ook maar al te graag een kiekje maken met de familie. Al willen ze daarnaast natuurlijk ook een fijn verblijf en dat begint zoals gewoonlijk met een heerlijk ontbijt. Martien, Erica en Maxime Meiland moeten dan ook vroeg wakker om het klaar te maken voor hun gasten. Ze hebben wel nog wat struggles tijdens de voorbereiding. Zo hebben ze geen precieze opstelling voor het ontbijt en blijkt bepaald servies te groot of te klein. Oeps!

Ook blijken ze zelf niet zo goed in het bakken van verse broodjes. Normaal gesproken hebben ze daar ook een bakker voor, alleen werkt deze niet op zondag. Ze zullen het dus toch echt zelf moeten doen, maar echt soepel verloopt het dus niet. Het komt zelfs zo ver, dat het brandalarm afgaat. Martien en Maxime hebben geen flauw idee hoe ze deze uit moeten zetten. Zodra hij na een aantal minuten eindelijk uit is, besluit Martien het brandalarm daarom maar even af te plakken. Hij wil geen risico lopen, dat het weer zo hard gaat loeien. Annoying.

Verbrande croissantjes

Dat het brandalarm was afgegaan, komt hoogstwaarschijnlijk door de nogal bijzondere aanpak van Martien bij het afbakken van broodjes. We zien namelijk hoe hij de oven volpropt met broodjes en daarna croissantjes zelfs onderin de oven legt. Niet netjes op een bakplaat, maar gewoon op de bodem van de oven. Eh, oké. Het is geen wonder, dat de croissantjes er daarna helemaal zwartgeblakerd uitkomen. De familie kan er zelf om lachen, maar de kijkers op socialmediakanaal X zijn not amused. "Hoe hebben ze ooit dat chateau gerund?" vraagt een kijker zich af. Ze zorgen in ieder geval wel weer voor nogal spraakmakende tv.

Lees ook: Caroline, 'verbannen huisvriendin' van de Meilandjes, brengt eigen boek uit vol onthullende familiegeheimen