Maxime Meiland op 15e verkracht door ex-gevangene: "zag het niet meer zitten"

Celebs door Elsemieke

Maxime Meiland kennen we als vrolijke, goedlachse dochter van Erica en Martien Meiland. Ook heeft ze zelf een schattig gezinnetje met haar man Leroy. Er schuilt echter ook een donkere kant achter de realityster. In haar biografie vertelt Maxime ook haar moeilijke jeugd waarin ze naar eigen zeggen meermaals is misbruikt.

Maxime Meiland op 15e verkracht door ex-gevangene

"De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting", omschrijft de uitgever van Maxime over haar boek 'Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!. "Daarna ging het van kwaad tot erger. Maxime werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot. Tot ze door therapie, de geboorte van dochter Claire en de verhuizing naar Frankrijk de knop wist om te zetten.”

Naaktfilmpje

Maxime zondagavond in de talkshow Humberto om te praten over wat er is gebeurd, maar vooral om anderen die in dezelfde situatie verkeren een hart onder de riem te steken. "Ik heb momenten gehad waarvan ik dacht: ik zie het niet meer zitten. Het is echt belangrijk om erover te praten.” Rond haar veertiende jaar kreeg Maxime Meiland het moeilijk. "Als je het ene rottige meemaakt, dan wordt je hele karakter aangetast en daardoor gaat het alleen maar bergafwaarts.”

Maxime wilde aangifte doen van een naaktfilmpje dat op school werd verspreid, maar de politie heeft haar dit afgeraden. Uiteindelijk heeft Maxime wel aan haar moeder Erica verteld over het naaktfilmpje en het misbruik. Erica adviseerde haar om in therapie te gaan. “Sindsdien gaat het steeds beter, maar het duurt wel lang voor je een beetje jezelf bent.” 

Wanneer te koop?

Door onder andere door de geboorte van Claire en de verhuizing naar Frankrijk wist ze ‘een knop om te zetten’ en is Maxime uiteindelijk gelukkig geworden. Moeder Erica en vader Martien hebben al een eigen biografie. 'Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!', de biografie van dochter Maxime, is vanaf 30 maart verkrijgbaar.