Martien in tranen in Chateau Meiland: "geld maakt wél gelukkig"

Celebs door Elsemieke

De welbekende familie Meiland was gisteravond weer op televisie voor een nieuwe aflevering van Chateau Bijstand. In het programma wisselen Erica, Martien, Claire en baby Vivé hun luxe woning in voor een doorsnee huurhuis. In de nieuwste aflevering van Chateau Bijstand stonden allerlei obstakels op de familie te wachten.

Martien Meiland in tranen in Chateau Meiland

De familie Meiland begint steeds meer in te zien dat een leven in de bijstand niet zo makkelijk is als het lijkt. Ze moeten hun handen uit de mouwen steken om aan hun geliefde wijntje te komen. Deze week gaat de familie kennismaken met de nieuwe buren via een buurtborrel. Een van de buurvrouwen nodigt ze uit binnen te komen en een wijntje te drinken. Helaas mogen ze niets aannemen zonder daar iets voor terug te doen. Hier bedenkt Erica een oplossing: “Martien komt deze week wel even langs om de ramen te lappen.”

Natje en een droogje

Zo zitten de dames niet veel later op de bank bij mevrouw Limburg voor een glas wijn. Nu alle buren uitgenodigd zijn, is het tijd om het belangrijkste ingrediënt voor de buurtborrel te regelen: de borrel zelf. Alcohol is niet goedkoop, dus de familie moet aan de slag om het allemaal te bekostigen. Daarom gaan Maxime en Erica opnieuw op pad naar de slijterij om de hoek voor de buren. Maxime moet hiervoor een ochtendje werken in ruil voor een paar gratis flessen wijn. Dan wordt er toch even een fles open getrokken om op de deal te proosten. 

Gepest

Later in de aflevering gaan Martien en Erica op bezoek bij Desi, die door een ongeluk met haar paard nooit meer kan werken. Hierdoor moet ze leven van 14 euro per dag. Met dit krappe budget moet ze zichzelf en haar kinderen kleren geven, eten en ook verzorgen. Desi staat hier helemaal allemaal voor. Ook laat Desi’s dochter weten dat ze vroeger gepest is op school omdat ze nooit geld had voor nieuwe kleding. Martien raakt er geëmotioneerd van. Een maand in de bijstand leven is een spannende uitdaging voor de familie, maar er zijn mensen voor wie die uitdaging dagelijkse realiteit is. Desi en haar dochter zijn het eens over één ding: “Ze zeggen wel dat geld niet gelukkig maakt, maar dat doet het wel.”

Foto: SBS

Lees ook: Martien krijgt kortsluiting tijdens verhuizing in Chateau Meiland: "ik heb maar mavo gedaan"