Martien krijgt kortsluiting tijdens verhuizing in Chateau Meiland: "ik heb maar mavo gedaan"

Media door Elsemieke

De welbekende familie Meiland was gisteravond weer op televisie voor de tweede aflevering van Chateau Bijstand. In het programma wisselen Erica, Martien, Claire en baby Vivé hun luxe woning in voor een doorsnee huurhuis. In de tweede aflevering van Chateau Bijstand stonden allerlei obstakels op de familie te wachten. Onder andere een hilarisch tafereel met Marktplaats spullen.

In de tweede aflevering richt de familie Meiland hun nieuwe onderkomen verder in. Er moeten ook bedden gekocht worden voor in het nieuwe huis. Op Marktplaats gaat de familie op koopjesjacht. Maar de familie Meiland is niet heel erg bekend met dit principe. Zo stelt hij voor op een bed van tien euro, twintig euro te bieden. “Ik vind tien wel heel weinig.” Het tweede bed dat aangeschaft moet worden kost twintig euro, maar Martien vindt dertig een beter idee. En het laatste bed kunnen ze op de kop tikken voor veertig euro. Martien stelt voor om, je raadt het al, vijftig euro te bieden. Want ja… “straks hebben we ‘m niet!”

"Ik heb maar mavo gedaan"

De bedden zijn online gereserveerd, maar helaas voor de Meilandjes worden die niet aan de deur bezorgd door Marktplaats. Ze moeten dus zelf met aanhanger op pad om de bedden op te halen. Met veel geweld probeert Martien zijn nieuwe bed in de aanhanger te duwen, maar de aanhanger wil niet meegeven en het ijzeren frame ook niet. Gelukkig weet Erica de oplossing. Martien snapt niet waarom hij zelf niet tot die ingeving kwam: “Ik heb maar mavo gedaan.”

Dure emmertjes

Ook is er geshopt voor schoonmaakmiddelen. Martien en Maxime laten hun aankopen trots aan Erica zien: "Luister nou effe allemaal naar wat we gekocht hebben”, zegt Maxime en een tas vol spullen verschijnt. "Twee emmertjes, hoe duur denk je?”, vraagt Maxime aan Erica. "Eén euro?” Niet helemaal. Volgens Martien kosten de emmers één euro en vijftig cent. "Dat vind ik duur voor twee emmertjes. Serieus”, hoor je Erica zeggen. De koffers zijn inmiddels ingepakt, maar helaas blijken ze amper in de auto te passen. En dat is niet het enige probleem met de auto, want die blijkt namelijk enorm te stinken. Niet veel later komt hij terug met een luchtverfrisser. Een stinkende auto is aan Martien namelijk niet besteed.

Foto: SBS

Lees ook: Oud-Temptation-ster opgepakt voor grootste methlab van Nederland