Kampvuur in Temptation Island, part I: kijkers ontroerd door huwelijksaanzoek én in shock door preview

Media door Jennifer

Yes! Het moment is eindelijk daar voor de fans van Temptation Island: Love or Leave. Op Videoland staat nu hét laatste kampvuur online van de koppels, of nou ja, het is nog maar het eerste deel. In deze aflevering zien we namelijk alleen hoe het is afgelopen met Joël en Shanta, Iris en Mitch én Mike en Evie. Het belooft een hoop zoetsappigheid, dubbele cheeseburgers, maar (gelukkig) ook een shocking preview van volgende week. OMG!

Aflevering nog niet gezien? Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Temptation Island: Love or Leave aflevering 12

De makers van Temptation Island: Love or Leave willen de kijkers natuurlijk zo lang mogelijk laten genieten van het vierde seizoen. Daarom hebben ze het allerlaatste kampvuur van de koppels lekker in tweeën gesplitst. Al hadden de kijkers het stiekem gewoon in één keer willen zien. Tja, we moeten het ermee doen. Het kampvuur begint wel erg zoetsappig, waardoor de ontknopingen redelijk voorspelbaar zijn. Maar gelukkig worden we aan het eind tóch nog getrakteerd op een erg schokkende preview. We kunnen nu al niet wachten op volgende week. Aaah! Maar eerst even kijken hoe het gaat met Joël en Shanta, Iris en Mitch én Mike en Evie, die we inderdaad ook terugzien. Yay!

Hoe gaat het met Joël en Shanta?

Laten we beginnen met Joël en Shanta, die ooit meededen aan Temptation Island vanwege hun jaloezie. Hoewel dit de reden was om mee te doen, willen ze allebei niet dat de jaloezie volledig weggaat. "Ik houd van iemand die beschermend is," geeft Shanta aan tegen presentatrice Monica Geuze tijdens het kampvuur. Ze vindt het ergens wel fijn als een man echt laat zien, dat zij van hem is. En dat doet Joël dus meer dan temptation Ali, waardoor ze toch echt meer naar haar vriend neigt. Ook Joël vindt een beetje jaloezie dus wel oké. Hij noemt het 'gezonde jaloezie'.

Tijdens de dreamdates hebben zowel Shanta als Joël zich niet misdragen, blijkt uit het kampvuur waar geen beelden te zien zijn van hun dreamdates. Een opluchting voor allebei. Wel wil Shanta, voorafgaand aan haar reünie met Joël, nog even meer weten over de befaamde opmerking van hem in het busje. Eerder maakte hij volgens diverse vrijgezelle dames de opmerking tegen Marisol "of ze seks zou hebben op tv". Marisol geeft aan dat dit helemaal niets betekende, wat Shanta fijn vindt om te horen.

Wanneer ze elkaar dan eindelijk weer zien bij het kampvuur, verloopt het meteen wel goed tussen de twee. Wel probeert Shanta haar vriend nog een lesje te leren naar aanleiding van een moment met single Danique. Zij wilde in de villa op een gegeven moment zijn tattoos zien en Joël liet haar een beetje gaan bij de aanrakingen, wat Shanta niet lekker lag. "Ik vind het niet zo leuk, dat je in die zeven seconden niet zo hebt gedaan van: back off." Voortaan moet hij iemand gewoon wegduwen, wat haar betreft, als diegene zoiets flikt bij haar vriend. Joël neemt het in zich op, maar de kijkers vinden het allemaal wel wat ver gaan:

Uiteindelijk verlaten ze Temptation island wel als koppel. Het is dat Danique er al eerder uit is gestuurd, anders was het waarschijnlijk wel moeilijker geweest. Zoals beloofd hebben Joël en Shanta in Nederland een date in de McDonalds. Mét dubbele cheeseburgers of course. Overigens mag Shanta single Ali niet meer zien van Joël, die daar toch wat moeite mee heeft. Ook het schildpadje 'Shantali' heeft het niet gered naar Nederland. Inmiddels wonen ze samen en denkt Joël wel al aan kinderen. "En een hondje?" vraagt hij daarna, waarop Shanta meteen reageert: "Zullen we eerst het hondje doen?" Lekker kalm aan blijven doen.

Hoe gaat het met Iris en Mitch?

Dat kun je over Iris en Mitch niet meer zeggen. Dankzij Mitch is het bij hun vrij snel gegaan. Al snel horen we in de aflevering, dat Mitch zijn vriendin ten huwelijk wil vragen. Aww! Hij heeft een hoop geleerd tijdens Temptation Island en kan inmiddels niet stoppen met het aanraken van Iris, wat zij maar al te leuk vindt. "Ik wil dat je het erin houdt," beveelt ze het hem op een gegeven moment, waarop Mitch grappend reageert: "Ja, baas." Gedurende de weken in de villa heeft hij zeker een leuke tijd beleefd met de vrijgezelle dames, maar: "Niemand kan tippen aan mijn meissie."

Het is dan ook geen wonder, dat hij nu zijn 'meissie' ten huwelijk vraagt tijdens het allerlaatste kampvuur. Hoewel Iris ziet hoeveel haar vriend veranderd is, komt het aanzoek wel als complete verrassing. "Dit is een grapje, toch?" is haar eerste reactie, zodra Iris voor haar gaat staan om door de knieën te zakken. "Iris Deborah de Waard," begint hij dan. "Zou je met me willen trouwen?" Iris zegt vrijwel direct met een glimlach: "Ja, dat wil ik." Zo lief! Overigens had ze dus niet verwacht, dat hij haar hiér zou vragen op het eiland. Daardoor is ze nogal in shock van het aanzoek. "Ik besef het niet helemaal," zegt ze, terwijl zij en Mitch weglopen bij het kampvuur. "Maar dat komt nog wel." Ook noemt ze het "een beetje cliché", al vindt ze het wel erg leuk.

In de terugblik horen we wel, hoe realistisch het koppel erin was gegaan. Ze realiseerden zich van tevoren goed, dat het eventueel mis zou kunnen gaan. Gelukkig heeft Mitch op het eiland geleerd, dat hij Iris thuis niet zomaar voor lief moet nemen. Daardoor is hij dus romantischer geworden, geeft hij meer complimenten en raakt hij haar vaker aan. "Heb je nu ook, als je mij dan knuffelt, dat je zo'n happy kriebel hebt?" vraagt Iris zich tot slot nog af tijdens een diner in hun eigen huisje. "Ja, wel een beetje," geeft Mitch toe. "Ik merk wel nu... niet per se dat mijn libido hoger ligt, maar wel fijn dat we het vaker gezellig hebben 's avonds." Iris voelt zich daardoor ook meer tevreden, als ze een keer de daad hebben gericht. Happy end!

Mocht je nu trouwens nieuwsgierig zijn geworden naar de huwelijksdatum van Iris en Mitch. Inmiddels heeft Mitch wel iets verklapt op zijn eigen Instagram. Zo staat er een sneaky hashtag in het onderschrift, waarin we lezen dat het huwelijk in de zomer van 2024 zal zijn. OMG!

Hoe gaat het met Evie en Mike?

Dan hebben we nog het koppel, dat als eerste Temptation Island heeft verlaten. Met Evie en Mike ging het namelijk al snel goed en ze hadden weinig tijd nodig om tot nieuwe inzichten te komen. Maar hoe gaat het nu, na vijf maanden, met Evie en Mike? Nou, goed nieuws: Mike wil inmiddels dolgraag kinderen met Evie. De makers laten de kijkers eventjes schrikken, doordat we het koppel ineens zien winkelen voor babyspullen. Wacht, wát? Zo snel? Nou, nee. Het blijkt dat ze een cadeautje zoeken voor iemand anders. In het geval van Mike en Evie hoeft het zeker niet direct, zolang Evie maar zwanger is voor haar dertigste. Aangezien ze nu 'pas' 24, hebben ze dus nog zes jaar de tijd. "Als het ons gegund is in de toekomst, hopen we samen een gezinnetje te kunnen stichten," vertelt Evie blij.

Kijkers in shock door preview met Miriam

Zoals gezegd was er een hoop zoetsappigheid in het eerste deel van het allerlaatste kampvuur in Temptation Island: Love or Leave 2023. Maar volgende week belooft het wel erg spannend te worden. De kijkers zijn helemaal in shock door de preview, waarin we - hoe kan het ook anders - een crazy Miriam zien, die last krijgt van een gigantische mood swing. Mensen vinden het doodeng. Ah oh!

Lees ook: Dreamdates in Temptation Island: kan Lester de aantrekkelijke Marisol weerstaan?