Da's balen! Even geen concerten van De Toppers in 2023: "richten ons nu volledig op mei 2024"

Media door Jennifer

Wie kent De Toppers niet? De kans is zeer aanwezig, dat je weleens filmpjes hebt gezien van het jaarlijks terugkerende event. Sinds 2005 hebben De Toppers bijna elk jaar de Johan Cruyff Arena omgetoverd tot een groots, kleurrijk feest. Alleen hebben we nu slecht nieuws voor de honderdduizenden fans: in 2023 treden De Toppers namelijk even niet op. Nooo!

Geen Toppers in 2023

Als je denkt aan Nederland, dan denk je vrijwel meteen aan De Toppers bestaande uit René Froger, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Jan Smit. Deze muzikale act treedt al sinds 2005 elk jaar op - wel in verschillende formaties - in hun vaste stekkie: de Johan Cruyff Arena. Of nou ja, tot 2019 traden ze elk jaar op, maar toen kwam natuurlijk de coronapandemie. Na deze voor velen lastige tijd kwamen De Toppers vervolgens terug in de Arena tijdens een speciale reeks concerten in november. Dat was even iets anders dan normaal. Eigenlijk treden ze namelijk altijd op in de zonnige maand mei. Alleen gaat dat dit jaar helaas niet gebeuren. Daarmee bedoelen we dat De Toppers dus helemaal niet gaan optreden in 2023. Wacht, wát?

Maandenlang gezocht naar mogelijkheden

Maandenlang werd door het team achter De Toppers gezocht naar geschikte data voor een nieuwe reeks concerten. "Eerst zijn de mogelijkheden onderzocht in de Johan Cruyff Arena en daarna twee grote indoorlocaties voor een editie in het najaar," schrijven De Toppers op Instagram. Helaas volgt daarna meteen het slechte nieuws: "Het is onmogelijk gebleken een periode van twee weken vrij te spelen op deze locaties."

Voorjaar 2024

Tja, dat is even balen voor de waarschijnlijk honderdduizenden fans, die graag genieten van het grootse, kleurrijke feest. Maar kennelijk is het dus niet anders. Overigens bleek de Toppers-editie in het najaar vorig jaar een groot succes. Zo steeg het aantal bezoekers in dat jaar met zo'n 70.000 in vergelijking met het jaar ervoor. Toch willen ze graag weer terug naar het voorjaar. "Het was toch wel erg koud voor de mensen," schrijven ze op Instagram. Daarom richten ze zich bij de volgende editie van De Toppers op het voorjaar van 2024. Laten we hopen dat het dan wel lukt!

geen toppers concerten in 2023

Lees ook: Yes! Vanaf deze datum is de nieuwe realityserie met 'Echte Meisjes' Michella & Louisa te zien