De Toppers in concert 2013: Een oosters sprookje

Media door Marleen_S


Stop een paarduizend flink uitgedoste fans in de Amsterdamse Arena, voeg daar drie glamourdiva?s aan toe, even roeren tot de glitters er vanaf spatten en wat krijg je dan? De perfecte mix voor de Toppers in Concert 2013!
 
Buikdanseressen, sjeiks uit Dubai, dertig verschillende soorten Aladdins en zelfs de blauwe geest uit de lamp: het thema Duizend-en-één-nacht was goed vertegenwoordigd. In Amsterdam waande je je afgelopen weekend voor eventjes in een oosters sprookje ? met heel veel bier en gezelligheid.
 
Feestdrukte
Dat wilden wij van Ze.nl weleens van dichtbij meemaken. Zo gezegd, zo gedaan. En dus hesen wij onszelf zaterdagavond in onze glitterjurkjes en Venetiaanse (?) maskers - ach, zolang het maar glittert - om richting de Amsterdamse Arena te gaan en te genieten van alle pracht en praal.

De avond begon goed: in de trein zat de stemming er al helemaal in. Hordes fans kwamen vanuit Noord-Brabant, Limburg en zelfs Friesland naar de hoofdstad voor het jaarlijkse glitterfestijn. Na wat ongeduldig wachten in de enorme lange rij - tja, je moet er wat voor over hebben om Geer toe te juichen - hadden we eindelijk ons plaatsje gevonden.
 
Een vliegend tapijt
Ook dit jaar moesten we het doen zonder Gordon; hij nam twee jaar geleden afscheid van de Toppers. Maar met Jeroen van der Boom, René Froger en natuurlijk onze geliefde Gerard Joling beloofde de avond veel goeds.

De Toppers zouden de Toppers niet zijn als ze niet een waanzinnige entree voor hun fans in petto hadden. We waren enorm benieuwd. Zouden ze uit de grond komen met heel veel rook? Of uit een lamp lurkend aan een waterpijp? Of op kamelen door het publiek? Het begon in ieder geval goed met een joekel van een podium inclusief fonteinen, waterlelies en een oosters paleis dat in de lucht hing.


Na de countdown en het Wilhelmus uit volle borst te hebben meegezongen, zagen we in onze linkerooghoek iets verschijnen. Een vogel? Een vliegtuig? Nee hoor, het waren drie Toppertjes die met glittertulband en al op een vliegend tapijt naar het podium kwamen gevlogen. Daar kan Aladdin nog een puntje aan zuigen!

De avond werd afgetrapt met het nummer 1001 Arabian Nights van de voormalige popgroep Chipz, gevolgd door een paar lekkere meezingers. Thank God voor de ondertiteling op de grote schermen, want lang niet alle nummers konden we zo uit ons hoofd meezingen.
 
Tophitjes
Daar kwam al snel verandering in, want als je eenmaal in de Toppersflow zit kom je er niet meer uit. Lachen, gieren en brullen tijdens alle smartlappen en vrolijke medleys ? waaronder liedjes van Abba, Guus Meeuwis en een hele rits van gouwe ouwe hitjes van de Toppers zelf.

Iedere Topper had zo zijn eigen gasten uitgenodigd die een gezellig deuntje mee kwamen zingen. Ernst Daniël Smid was in da building ? met een dijk van een operastem -, Jan Smit en ook Najib Amhali liet zien dat ?ie wel meer kan dan alleen grappen maken. Najib verraste het publiek en de Toppers door na zijn act nog even het nummer Ik heb een tante uit Marokko en die komt te zingen. Hilarisch!
 
Ook onder anderen de Vengaboys (!) kwamen een rondje playbacken, de zoon van René Froger zong een deuntje mee en de 3JS verschenen op het podium. Terwijl de gastartiesten hun muziekkunsten lieten zien, trokken de Toppers het ene hysterische glitterpak na het andere aan. Maar het allerleukste was toch wel toen de Toppers hun nieuwe single zongen: 1001 Nacht. Hossen maar!
 
Het eindoordeel
Het algehele eindoordeel? Een topper van een avond! Zelfs als de muziek he-le-maal niks voor je is, word je hoe dan ook meegetrokken in het feestgedruis. Een gezellige sfeer zonder opstootjes (nja, behalve een ruzietje hier en daar in de rij bij de damestoiletten) en mét lekkere meezingers. Kortom: dit moet je echt eens in je leven hebben meegemaakt!

Beeld: Privébezit, Reporters