Seks & relaties / Seks
Seks

5 dingen die je nodig hebt als je bondage wilt proberen

Wil jij wel eens iets nieuws proberen in de slaapkamer? Dan kun je beginnen met bondage. Dat kun je natuurlijk doen met een sjaal of iets anders simpels, maar er zijn ook speciale tools voor. Deze 5 dingen zijn een musthave als je je partner vast wilt binden.

Nodig bondage proberen

Lees ook: 10 soorten seks voor je bucketlist

Wat is bondage?

Ben jij van plan om bondage in de bedroom te proberen? Spannend! Bij bondage neem je een stukje van de bewegingsvrijheid van je partner af. Van het vastbinden van de handen tot het hele lichaam: hoe ver jullie gaan, bepalen jullie helemaal zelf.

Zachte cuffs

Deze polsboeien zijn ideaal voor beginners. Doordat ze zijn gevoerd, zijn ze extra zacht voor je polsen. De twee polsboeien worden aan elkaar bevestigd met een karabijnhaak en hebben een klittenbandsluiting. Geen hele zoektocht dus als je per ongeluk het sleuteltje kwijtraakt en je kunt ze naar wens steviger vastmaken. Wel zo prettig.
 

 

Touwen

Voor echte controle kun je touwen gebruiken. Je kunt er namelijk heel veel mee. Je kunt je partner precies vastbinden zoals jij wilt, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken in combinatie met een bondageharnas. Perfect als jullie de bondage naar een hoger niveau willen tillen! Dit zwarte bondagetouw is vijf meter lang, voelt zacht aan en schuurt daardoor niet.
 

 

Bondageschaar

Veiligheid staat natuurlijk voorop, dus deze bondageschaar mag niet in jullie secret drawer ontbreken. Soms zit iets zó goed vast dat je het met je vingers gewoon niet loskrijgt. Deze schaar is speciaal voor bondagetouw en -tape. Hij heeft afgeronde punten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk in iemands huid prikt. Als er een tool onmisbaar is bij bondage, dan is het deze wel.
 

 

Oogmasker

Niets kunnen zien terwijl je bent vastgebonden maakt bondage extra spannend. Ga voor een satijnen oogmasker of kies juist voor een blinddoek. Met dit masker geef je jezelf helemaal over aan the element of surprise. Gelukkig zit hij wel comfortabel én hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een intensere ervaring met een blinddoek.  
 

 

Bondage harnas

Vind je het nog iets te mellow en wil je zwaarder geschut gebruiken? Dan is dit zachte harnas inclusief handboeien perfect om mee te beginnen. Je kunt je partner op verschillende manieren vastbinden, want met de haken kunnen de boeien kunnen aan elkaar vastgemaakt worden. Daarnaast hebben deze boeien een klittenbandsluiting. Ideaal als je je partner iets strakker wilt vastmaken of juist snel los wilt maken.
 

 

Houd het leuk

Mag het van jou nog wel wat wilder en iets harder? Dan is BDSM misschien wel iets voor jou. Spreek altijd een safeword af, of jullie nou alleen handboeien gebruiken of ook een zweepje erbij pakken. Het belangrijkste blijft consent en veiligheid, dus houd dat altijd in je achterhoofd. Het moet natuurlijk leuk blijven voor jullie allebei. Veel plezier!

Lees ook: Spanking voor beginners: zo doe je dat