Dit is de (verontrustende) reden dat penissen door de jaren heen steeds groter worden

Intiem door Anne-Fleur

(Fun) Fact: piemels zijn volgens onderzoek de laatste jaren flink gegroeid. Nu denk je waarschijnlijk: ah, hoe groter, hoe beter, toch? Nou, voor de onderzoekers is het nog maar de vraag of dit wel zo'n goed nieuws is... Hier is waarom. 

Lees ook: Good to know: vrouwen met deze honden zijn het aantrekkelijkst

Onderzoek naar groter wordende penissen

We weten niet precies wat de reden of aanleiding voor dit onderzoek was (groter wordende piemels bestuderen???), maar de resultaten zijn uiteindelijk best shockerend. Penissen zijn namelijk in de afgelopen dertig jaar met 24 procent (!) gegroeid. Dit dan wel in erecte toestand; gemiddeld van 12,3 centimeter naar 15,2 centimeter. Bijzonder is dat deze groei alleen te zien is als de penis hard is. In slappe toestand is de lengte hetzelfde gebleven. 

Verontrustend

Nou, alleen maar mooi, zul je denken, al is het voor de onderzoekers juist een reden tot zorg. Michael Eisenberg, een van de onderzoekers legt het uit. "Deze verandering is binnen een korte tijd gebeurd. Als we zo’n snelle verandering ziet, betekent het dat er iets krachtigs aan de hand is in onze lichamen. We moeten proberen om deze oorzaken op te sporen en vast te stellen wat het is dat voor deze veranderingen zorgt". Aha...

Vermoedens

Zoals Michael Eisenberg dus al zegt, zijn ze hard op zoek naar de oorzaken van deze plotselinge, snelle groei. Het is allemaal nog niet duidelijk, maar er komen wel wat vermoedens opborrelen. Zo zouden de onderzoekers denken aan bijvoorbeeld een blootstelling aan chemicaliën, waardoor hormonen beïnvloed kunnen worden. Daardoor zouden lichaamsdelen (en in dit geval pielemuizen), van kunnen groeien. 

Sperma

Nog meer "slecht" nieuws: uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat de kwaliteit van sperma hard achteruit is gegaan. Dat klinkt niet zo best, moeten we eerlijk zeggen...