Deze 6 planeten binnen astrologie zeggen het meest over jou als persoon

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Iedereen kent wel zijn of haar sterrenbeeld. Het is gebaseerd op je geboortedatum en is voor iedereen vrij gemakkelijk om te achterhalen. Maar wist je dat je naast dit sterrenbeeld nog veel meer planeten in je 'chart' hebt die allemaal iets over jou zeggen? Dit zijn de zes belangrijkste planeten op een rijtje en waar ze voor staan.

Lees ook: Ssst! Deze sterrenbeelden kunnen geen geheimen bewaren

De planeten hebben allemaal een eigen betekenis en een eigen effect op jou als persoon. Dit effect is gebaseerd op het sterrenbeeld waar de planeet zich in bevindt. Om hierachter te komen, kun je gebruik maken van verschillende websites zoals Just Astrology Things, die door middel van jouw geboortedatum, tijd en locatie jouw 'birthchart' samenstellen.

1. De zon

De zon in jouw 'birthchart', zoals dat heet binnen de astrologie, is het sterrenbeeld waar jij waarschijnlijk al mee bekend bent. Het is het bekendste aspect van astrologie en dat heeft een goede reden. De zon zegt namelijk best veel over jou als persoon. Het geeft de kern van jouw persoonlijkheid weer. Zie het als jouw persoonlijke archetype.

2. De maan

Ook de maan speelt een belangrijke rol binnen astrologie. De maan gaat over hoe wij emoties ervaren hoe we omgaan met deze emoties. Mensen die een aardeteken zoals Maagd of Steenbok hebben, luisteren bijvoorbeeld meer naar hun hersenen dan naar hun hart. Iemand met een waterteken zoals Kreeft of Vissen, doet vaak juist het tegenovergestelde. Binnen relaties en vriendschappen kan het behulpzaam zijn om te kijken naar dit aspect om te achterhalen of jullie emotioneel compatibel zijn.

3. De ascendant

Je ascendant is misschien wel de belangrijkste van alle aspecten binnen astrologie. Dit zegt namelijk veel over hoe jij overkomt als persoon. Dus wanneer iemand je sterrenbeeld probeert te raden is het niet gek als ze jouw ascendant als eerste gokken. Je ascendant is het meest persoonlijke astrologische aspect. Deze wordt namelijk bepaald door het sterrenbeeld dat op de oostelijke horizon staat op het moment dat jij werd geboren. Iemand die twee uur later is geboren dan jij kan bijvoorbeeld al een andere ascendant hebben. Je geboortetijd is daarom nodig om dit aspect te kunnen achterhalen.

4. Mercurius

Mercurius is de planeet van communicatie. Deze planeet heeft dus invloed op hoe jij communiceert met anderen. Iemand die een vuurteken zoals Leeuw of Ram heeft, is vaak wat luidruchtiger en spreekt zijn of haar mening snel uit. Iemand met een luchtteken zoals Tweelingen of Weegschaal is vaak wat rustiger en terughoudender. Het komt vaak voor dat dit sterrenbeeld hetzelfde is als die je hebt bij de zon. Als dit zo is, gaat de communicatie met anderen jou vaak iets makkelijker af dan bij mensen die twee verschillende tekens hebben.

5. Venus

Venus is de planeet van de liefde. Welk sterrenbeeld jij hier hebt zegt daarom veel over wat voor partner jij bent en wat jouw liefdestaal is. Iemand die een vuurteken heeft houdt bijvoorbeeld van cadeautjes krijgen en grote gebaren. Iemand met een waterteken is juist een verzorgend type dat waarde hecht aan stabiliteit.

6. Mars

Mars is de planeet van diepe emoties, bijvoorbeeld onze verlangens en woede, en hoe we omgaan met conflict. Terwijl Venus en de maan ingaan op hoe wij deze gevoelens ervaren, gaat Mars over hoe wij kiezen om hiermee om te gaan. Kiezen we ervoor om de vrede te bewaren of gaan we de strijd aan? Aardetekens zijn praktisch in het maken van deze beslissingen en zijn erg gedreven wanneer ze op zoek zijn naar een oplossing voor een conflict. Vuurtekens daarentegen zijn erg gepassioneerd en laten hun gevoelens weten aan iedereen die dit wel (of niet) aangaat.

Lees ook: Flirten via appjes? Dit moet jij sturen aan je lover volgens hun sterrenbeeld