Horoscoop 2.0: Dit vertelt je ascendant over je persoonlijkheid

Psyche & spiritualiteit door Laura

Of je nou wel of niet trouw je horoscoop leest, iedereen weet wat zijn of haar sterrenbeeld is. Al is het alleen maar om 'voor de grap' te kijken of het waar is wat de sterren voorspellen. Volgens astrologen spreekt je ascendant ook boekdelen. Ascen-wattes? We vertellen je alles over een horoscoop ascendant!

Wat staat ons te wachten in 2023? De belangrijkste hoogtepunten voor ieder sterrenbeeld

Wat is een ascendant?

Waar een horoscoop je vertelt over wat je staat te wachten in het leven, beschrijft een ascendant je persoonlijkheid. Het gaat om het sterrenbeeld dat aan de oostelijk horizon verscheen op het moment en de plaats van je geboorte. Je ascendant beschrijft hoe je jezelf naar de buitenwereld presenteert. Je karakter, dus. Het beschrijft de indruk die je achterlaat. De horoscoop reflecteert hoe je van binnen bent. De ascendant is de 'rol' die je speelt.

Zo bereken je je de horoscoop ascendant

Je horoscoop is gemakkelijk te berekenen, dat is natuurlijk je geboortedatum. Om je ascendant te ontdekken, moet je meer info bij elkaar verzamelen: je geboortedatum, geboortetijd, geboorteplaats én geboorteland. Gelukkig hoef je niet zelf aan het rekenen te slaan. Online bestaan allemaal tools die het voor je uitrekenen, bijvoorbeeld Astropsychologie, Vrouw en Orakels.

Waterman 

Is je ascendant een Waterman? Dan neem jij het niet zo nauw met de regeltjes. Jij gaat als een rebel door het leven. Jij kiest voor je eigen pad en laat creativiteit de vrije loop. Verhalen vertellen kun je als de beste. Wanneer mensen aan jouw lippen hangen, geeft het een enorme kick. Mensen kunnen je hierdoor als een opschepper gaan zien, maar als ze je leren kennen begrijpen ze dat je hoog van de toren blaast om jezelf te beschermen. Vergeet niet om af en toe ook een luisterend oor te zijn.

Vissen

Relaties onderhouden is niet jouw sterkste kant. Door jouw gebrek aan zelfvertrouwen en bindingsangst ren je gauw weg voor intimiteit. Je vlucht liever dan dat je vecht. Aan de andere kant heb je een grote behoefte om nodig te zijn voor andere mensen. Vaak draait jouw leven om dat van anderen, omdat je jezelf wegcijfert. Wel ben je een kei in boeiende gesprekken voeren. 

Ram

Jij maakt liever een foutje dan dat je achteraf spijt hebt. Jij durft de confrontatie aan te gaan en een beetje impulsief te zijn. Je staat altijd je mannetje en doet lekker wat je zelf wil, wat niet altijd goed overkomt bij anderen. Voor je naasten en collega's kan het daardoor lijken alsof je vol van jezelf bent. Leer om af en toe even te dimmen.

Stier

Is Stier jouw ascendant? Dan zien andere mensen jou als een echte doorzetter. Tegenslagen krijgen jou niet klein. Als jij iets wil bereiken, ga jij er met de volle 200 procent voor. Aan de andere kant kun je weleens vastzitten in je koppie. Je denkt te veel na en blijft hangen in het verleden. Een stabiel leventje heeft daarom jouw voorkeur.

Tweelingen

Tweeling ascendanten staat bekend om hun vlotte babbel. Ze hebben met iedereen aanspraak en maken gemakkelijk vrienden. Soms klets je zelfs iets too much en houd je collega's van het werk. Het nadeel is dat je op werk en relatiegebied - zacht uitgedrukt - niet makkelijk te binden bent. Als er te weinig verandering in je leven is, word je gek. Aan de ene kant houd je van onrust en aan de andere kant lijd je eronder. 

Kreeft

Jouw gevoelige karakter zorgt voor intense vriendschappen en relaties, maar het kan ook tegen je werken. Alleen zijn vind je een hel en grote veranderingen zoals verhuizen of een nieuwe baan vermijd je als de pest. Vanwege je (over)gevoelige aard ben je snel op je teentjes getrapt. Als jouw vertrouwen eenmaal is geschonden, is de liefde of de vriendschap meteen over en uit. 

Leeuw

'Zelfvertrouwen' is je tweede naam. Het liefst heb je alle ogen op je gericht. Jouw motto is: ik ben wie ik ben en anders is daar het gat van de deur. Als mensen je net ontmoeten kun je wat bot overkomen, maar al gauw leren ze je no bullshit-mentaliteit waarderen. Bij jou weet je altijd waar je staat. 

Maagd

Is jouw ascendant Maagd? Dan ben jij een perfectionist, op-en-top. Je werkt keihard, let op de kleintjes en hebt je zaakjes tiptop in orde. Je neemt het leven en jezelf serieus, té serieus af en toe. Hierdoor kun je soms stijfjes overkomen bij anderen. Doe eens iets spontaans! Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Weegschaal

Charmant, lief, slim en grappig. You have it all, girl! Jouw levensdoel is harmonie. Je streeft voortdurend naar geluk en de perfectie, waardoor je jezelf dagelijks moeilijke keuzes stelt. Waar word ik beter/gelukkiger van? Het kan vermoeiend zijn om jou te zijn.

Schorpioen

Iemand met de ascendant Schorpioen geeft niet de opperbeste first impressions. Dit sterrenbeeld staat erom bekend dat ze gesloten en emotieloos kunnen overkomen. Emoties krop je dikwijls op, waardoor het voor anderen lijkt alsof je rustig bent, maar in je hoofd is het een zootje. Af en toe een grote verandering doet jou heel goed. En jij weet exact wat je wilt, je kunt beheurlijk koppig zijn. Raakt iemand jouw gevoelige snaar? Dan is het oppassen geblazen. Al die weggestopte emoties barsten los...

Boogschutter

Boogschutters zijn verdeeld: de ene is een rebel, de ander doet het volgens de regeltjes. Eén ding is zeker: jouw privé- én werkleven moet één grote uitdaging zijn. Ze bent zelfverzekerd en heel ambitieus. Veel vrijheid is voor jou essentieel om jezelf te kunnen zijn. Maar let op: door jouw eerlijkheid en directheid kun je onbewust mensen kwetsen. Als iemand jou beter kent, begrijpen ze dat je het goed bedoelt.

Steenbok

Een Steenbok heeft zijn ideale leven al vanaf jonge leeftijd uitgestippeld. Je denkt minstens vijf keer na voordat je een beslissing maakt. Het liefst heb jij de touwtjes in handen, waardoor je vaak tot 'de moeder' van de groep wordt gedoopt. De eerste indruk die je geeft is dat je afstandelijk en streng bent, terwijl je eigenlijk smacht aan warmte en gezelligheid.

 

Lees ook: Deze kat past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld