Je kent je ascendant, maar wat is je descendant? Dit betekent het voor jou

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Je ascendant in astrologie betekent veel voor wie jij bent als persoon. Je ascendant staat voor jou, je persoonlijkheid en je uiterlijk. Maar wist je dat je naast een ascendant, ook een descendant hebt? Dit is wat het betekent voor jou!

Lees ook: Dit zijn de beste en slechtste dagen om te manifesteren in 2023

Wat is een descendant?

Velen van ons zijn bekend met onze ascendant. Je ascendant is het sterrenbeeld dat op de noordelijke horizon stond op het moment dat jij geboren werd. Dit sterrenbeeld is erg persoonlijk en heeft veel invloed op wie jij bent als persoon. Om je ascendant te kunnen achterhalen heb je jouw geboortetijd nodig. De descendant is het sterrenbeeld dat onder de horizon opkwam op het moment van jouw geboorte. Dit sterrenbeeld is altijd de sister sign van je ascendant. Sister signs zijn de sterrenbeelden die recht tegenover elkaar staan in het zodiac wiel.

Hoe vind ik mijn descendant?

Je descendant vinden is vrij simpel, als je weet wat je ascendant is. Je ascendant kun je dus achterhalen met behulp van je geboortetijd. Vul je geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd in bij een birthchart calculator website om jouw volledige geboortehoroscoop te kunnen inzien. Een site die wij aanraden voor beginners is Just Astrology Things. Op deze site kun je jouw geboortehoroscoop inzien in de vorm van een wiel. Zoek in dit wiel naar het eerste huis. Dit is het vakje in de binnenste ring van het wiel waar het getal één in staat. Recht tegenover het eerste huis, vind je het zevende huis. Dit zevende huis is jouw descendant. Scrol terug naar de tabel met je geboortehoroscoop en kijk welk sterrenbeeld hier aan gekoppeld is bij jou. Om je descendant sneller te achterhalen kun je ook opzoeken wat de sister sign is van jouw ascendant. Zo zijn Leeuw en Waterman sister signs, net als Ram en Weegschaal, Stier en Schorpioen enz.

Wat betekent mijn descendant?

Nu weet je dus wat jouw descendant is, maar wat betekent dit eigenlijk? Je descendant weten is erg belangrijk voor jouw liefdesleven en vriendschappen. Je descendant geeft namelijk aan met welke mensen je goed op kunt schieten, op welke mensen je valt en met welke mensen je waarschijnlijk romantische relaties aan zult gaan. Als jouw partner jouw descendant in hun geboortehoroscoop heeft, is dit dus zeker een goed teken! Dit toont aan dat jullie een goede match zijn. Dit is vooral het geval als jouw descendant, hun ascendant is! Dan is de aantrekkingskracht dus volledig wederzijds!

Lees ook: Heb jij een stellium in je geboortehoroscoop? Dit is het en dit betekent het