Heb jij een stellium in je geboortehoroscoop? Dit is het en dit betekent het

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Het lijkt maar niet op te houden met al die astrologie termen. We weten het, we maken het soms vrij ingewikkeld. Maar een stellium hebben kan je enorm veel vertellen over wie jij bent als persoon. Benieuwd naar wat een stellium is? Wij leggen het je haarfijn uit.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben de meeste moeite met hun gevoelens uitspreken

Wat is een stellium?

Een stellium in astrologie is een cluster van planeten die in hetzelfde sterrenbeeld of in hetzelfde huis vallen. Dit cluster moet bestaan uit minimaal drie planeten of drie huizen. Om erachter te komen of jij een stellium hebt, heb je een birthchart calculator nodig. Deze websites kunnen jou je volledige geboortehoroscoop laten zien en aan je uitleggen wat alles precies betekent. Op deze sites hoef jij alleen je geboortedatum, geboortetijd en de plaats waar je geboren bent in te vullen. Als je niet weet hoe laat je geboren bent, kun je dit ook weglaten. Zonder geboortetijd kun je jouw ascendant alleen niet achterhalen en kunnen andere plaatsingen niet helemaal kloppen.

Een stellium in een sterrenbeeld

Wanneer je een stellium hebt in een sterrenbeeld, betekent dit dat er drie of meer planeten onder hetzelfde sterrenbeeld vallen in jouw geboortehoroscoop. Zo kun je bijvoorbeeld de maan, Mercurius en Venus in Stier hebben. Of de zon, Pluto en Mars in Leeuw. Alle combinaties van planeten zijn mogelijk, alleen de ascendant telt niet mee omdat dit geen planeet is, maar een huis. De enige regel is dat je drie planeten in je geboortehoroscoop moet hebben die onder hetzelfde sterrenbeeld vallen, meer kan ook.

Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Een stellium betekent dat jij waarschijnlijk op meerdere vlakken, veel trekjes hebt van een bepaald sterrenbeeld. Dat sterrenbeeld heeft de meeste invloed op je. Dus als mensen ooit tegen je zeggen: 'jeetje wat ben jij overduidelijk een Kreeft', dan is een stellium een goede verklaring hiervoor. Een stellium hebben is niet per se goed of slecht. Het betekent enkel dat een bepaald sterrenbeeld veel invloed heeft.

Een stellium in de huizen

Een stellium kan zich ook voordoen in de huizen. De huizen representeren thema's in het leven. Zo staat het eerste huis voor jou als persoon, wie je bent en hoe je eruit ziet, terwijl het achtste huis vooral invloed heeft op intimiteit en seks. Een stellium binnen de huizen komt voor wanneer drie of meer huizen beheerst worden door hetzelfde sterrenbeeld. Dit betekent dat je op een soortgelijke manier nadenkt over deze onderdelen van het leven en je ook hiernaar gedraagt. Ben je erg eigenwijs als het op je werk, liefde en communicatie aankomt, dan kan je bijvoorbeeld een stellium hebben met het sterrenbeeld Stier. De huizen hebben iets minder invloed op je persoonlijkheid en gedrag dan de planeten. De huizen zijn meer een routekaart van je leven. Als je een stellium hebt in de huizen, kan dit ook betekenen dat deze specifieke huizen een belangrijke rol gaan spelen in jouw leven.

Lees ook: Interessant: dit is over het algemeen het meest geliefde sterrenbeeld