Deze sterrenbeelden hebben de meeste moeite met hun gevoelens uitspreken

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Voor sommige mensen is over gevoelens praten ontzettend makkelijk. Anderen hebben hier iets meer moeite mee. Of je juist graag je emoties uitspreekt of niet, kan te maken hebben met je sterrenbeeld. Dit zijn de sterrenbeelden die de meeste moeite hebben met hun gevoelens uitspreken.

Lees ook: Interessant: dit is over het algemeen het meest geliefde sterrenbeeld

Schorpioen

Schorpioenen zijn gepassioneerde mensen met een hoop gevoelens. Maar ze praten hier niet graag over. Dit komt doordat Schorpioenen veel waarde hechten aan controle. En wanneer ze zich kwetsbaar opstellen, voelt het voor hen alsof ze de controle kwijt zijn. Een Schorpioen moet zich eerst veilig voelen voordat ze hun emoties durven te delen. Want een woede uitbarsting of een jankbui hebben waar mensen bij zijn, is hun ergste nachtmerrie.

Maagd

Maagden houden van hun privacy. Ze houden dingen graag voor zichzelf, behalve als het echt nodig is om iets met anderen te delen. Maagden zoeken liever naar andere oplossingen voor hun problemen waarbij ze hun gevoelens niet uit hoeven te spreken. Ze verhelpen het probleem liever alleen. Wat ze tegenhoudt is de angst om niet begrepen te worden. De enige persoon die hun gevoelens echt snapt, zijn zij zelf.

Weegschaal

Weegschalen kunnen enorme people pleasers zijn. Ze hebben veel emoties, maar willen anderen hier niet mee opzadelen. Dit sterrenbeeld wil geen aandacht opeisen met hun emoties. Ze houden hun emoties vaak voor zichzelf, waardoor de gevoelens zich alleen maar opstapelen. Dit resulteert vaak in een uitbarsting die uit het niets lijkt te komen. De enige momenten waarop Weegschalen met zelfvertrouwen hun gevoel uiten, is wanneer ze er iemand anders mee kunnen helpen.

Stier

Stieren zijn ontzettend koppig. Het kost iemand dan ook veel moeite om een Stier eindelijk aan het praten te krijgen wanneer ze ergens mee zitten. Stieren praten het liefst over hun emoties met iemand die ze vertrouwen, maar een Stier vertrouwt een ander niet zomaar. Ze houden hun gevoelens liever voor zich om te voorkomen dat een ander hun emoties tegen ze gebruikt. Stieren luisteren wel graag naar anderen die hun gevoelens uiten, en staan altijd voor anderen klaar. 

Steenbok

Steenbokken lijken te geloven dat emoties obstakels zijn die ervoor zorgen dat ze minder productief zijn. Dit sterrenbeeld geeft zichzelf maar zelden de mogelijkheid om iets te voelen. Ze zorgen ervoor dat ze altijd druk zijn om confrontatie met emoties te voorkomen. In hun ogen is er een tijd en een plek om over emoties te praten, maar dat moment is nooit nu. Iedere Steenbok heeft waarschijnlijk een ervaring waarbij ze ongewenst hun gevoelens eruit gooiden, en ze doen er alles aan om een herhaling hiervan te voorkomen.

Lees ook: Dit zijn de meest ingewikkelde sterrenbeelden combinaties