Dit zijn de beste en slechtste dagen om te manifesteren in 2023

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Manifesteren is een goede manier om je doelen te bereiken. Je stuurt je intentie op die manier het universum in. Manifesteren is een spirituele bezigheid en spiritualiteit staat sterk in verband met astrologie. De stand van de planeten kan veel invloed hebben op de uitkomst van jouw manifestaties. Dit zijn de beste en slechtste dagen om te manifesteren in 2023.

Lees ook: Dit zijn alle planeten die retrograde gaan dit jaar en hoe dit ons beïnvloedt

De beste dagen om te manifesteren in 2023

Er gaan dit jaar een aantal dagen extra goed zijn om te gebruiken voor manifestatie. Deze dagen zullen erg gunstig zijn en deze mag je dus zeker niet missen. Zet deze dagen maar alvast in je agenda!

16 maart

Op deze dag komt Venus in het sterrenbeeld Stier te staan. Venus is de planeet van de liefde en Stier is haar home sign. Dit betekent dat Venus hier echt op haar gunstigst is. Dit is een perfecte dag om te gebruiken voor manifestaties die te maken hebben met liefde (zowel romantisch als platonisch) en financiën.

21 maart

Op 21 maart is er een nieuwe maan in Ram. Dit is een goed moment om gedurfd te zijn met je manifestaties. Vraag om dingen waar je nog nooit eerder om hebt durven vragen. Ram is het jongste sterrenbeeld van de zodiac. Dit maakt deze nieuwe maan het perfecte moment om een wilde wedergeboorte te omarmen.

1 juni

Op 1 juni is er een hele bijzondere transitie voor de planeet Jupiter en de Noordelijke Maansknoop. Deze symboliseert het doel van het leven. Dit is dus het moment om manifestaties te doen die te maken hebben met jouw doel in het leven en hoe jij gezien wordt door anderen.

12 december

12 december is net voor een Mercurius retrograde. Op deze dag vindt er een nieuwe maan plaats in Boogschutter. Dit is de perfecte dag om jouw pijlen te richten op jouw hooggegrepen doelen. Denk aan onderwijs, carrière en reizen. Maak hier vooral nog even gebruik van voordat de retrograde roet in het eten gooit.

30 december

30 december is een bijzondere datum voor manifestatie omdat het zo dichtbij het einde van het jaar zit. Dit is de perfecte dag om te focussen op jouw succes en om jouw doelen voor het volgende jaar op te stellen. Jupiter gaat op deze dag weer direct, dit markeert het einde van een retrograde in Stier.

De slechtste dagen om te manifesteren in 2023

Jammer genoeg krijgen we dit jaar ook te maken met een hoop slechte dagen voor manifestatie. Er gaan dit jaar veel retrogrades plaatsvinden en op deze dagen kunnen zij al jouw plannen dwarsbomen. Markeer deze dagen dus als dagen om te vermijden dit jaar.

19 april

19 april markeert het begin van het eclipsseizoen. Deze periode is erg krachtig en we raden daarom af om deze energie te gebruiken voor manifestaties. Deze manifestaties kunnen hierdoor namelijk erg anders uitpakken dan verwacht, ook op ongewenste manieren. 

21 april

Al vrij snel na het begin van het eclipsseizoen, begint er een Mercurius retrograde. Op dit moment weet je waarschijnlijk zelf niet eens wat je wil. Je kunt je wensen dus beter even voor je houden voordat je er spijt van gaat krijgen. Het is misschien zelfs nog beter om tijdens deze volledige retrograde geen manifestaties te doen. De retrograde eindigt op 14 mei.

5 mei

5 mei is een mooie dag om de vrijheid te vieren, maar niet om te manifesteren. Op deze dag is er een eclips in het sterrenbeeld Schorpioen. Gebruik deze dag om je energie juist te beschermen en voor emotionele groei. 

1 juni tot en met 1 november

Wow, dit is een erg lange periode, we weten het. 1 juni is juist een goede dag om te manifesteren, maar echt alleen voor het hierboven genoemde doel. Deze periode zit vol met retrogrades en eclipsen die jouw plannen in de weg kunnen zitten. Leg je manifestaties even aan de kant in deze maanden. Zie het als een periode waarin jouw manifestaties die je hiervoor hebt gedaan, werkelijkheid kunnen worden. Laat jouw eerdere werk zijn vruchten afwerpen.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben de meeste main character energy