Dit zijn alle planeten die retrograde gaan dit jaar en hoe dit ons beïnvloedt

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

In astrologie bestaat er een fenomeen dat retrograde wordt genoemd. Dit houdt in dat een planeet langzamer om de zon heen draait dan normaal, waardoor het vanaf de aarde lijkt alsof de planeet de andere kant op gaat. Een retrograde periode symboliseert meestal chaos of onwennigheid op het gebied dat de planeet representeert. Dit zijn alle planeten die in retrograde gaan en hoe ze ons beïnvloeden. We waarschuwen alvast: het zijn er veel.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben de meeste main character energy

Mercurius

Mercurius is de planeet van de communicatie. Wanneer Mercurius in retrograde gaat, beïnvloedt dit dus onze communicatie met anderen. Exen komen terug, technologie laat ons in de steek en er ontstaan vervelende miscommunicaties. Het sterrenbeeld waar een retrograde in valt, wordt het meest beïnvloedt door de retrograde. Dit zijn alle Mercurius retrogrades voor de rest van het jaar en het sterrenbeeld waar ze in vallen.

  • 21 april tot en met 14 mei: Stier
  • 23 augustus tot en met 15 september: Maagd
  • 13 december tot en met 1 januari: Steenbok en Boogschutter

Venus

Venus is de planeet van de liefde, luxe en schoonheid. Wanneer deze planeet retrograde gaat, is het dus niet verrassend dat je op deze gebieden eventuele problemen zal ervaren. Problemen met geld en de liefde komen veel voor in deze periode. Besteed daarnaast misschien ook wat extra tijd aan je skincare en maak geen overhaaste beslissingen als het op je uiterlijk aankomt. Dit jaar vindt er één Venus retrograde plaats van 22 juli tot en met 3 september in het sterrenbeeld Leeuw.

Jupiter

Jupiter is de snelste planeet in ons zonnestelsel. Deze planeet gaat eens per jaar in retrograde. En in tegenstelling tot veel andere planeten, hoeven we ons geen zorgen te maken om deze retrograde. Een Jupiter retrograde is juist een goede periode om aan jezelf te werken. Dit is de ideale tijd voor zelfontwikkeling en groei. Dit jaar begint de retrograde op 4 september en hij duurt tot 30 december. Deze retrograde vindt plaats in het sterrenbeeld Stier.

Saturnus

Een Saturnus retrograde lijkt een beetje op een Jupiter retrograde. In deze periode krijgen mensen meer de neiging om voor zichzelf te zorgen. Dit is een tijd om jezelf de lastige vragen te stellen. Het zet je aan het denken en zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt voor jouw persoonlijke groei en doelen. Saturnus gaat dit jaar op 17 juni retrograde in Vissen. De retrograde eindigt op 4 november.

Uranus

Op 23 januari eindigde er een Uranus retrograde in Stier. Later dit jaar begint er nog zo'n periode in hetzelfde sterrenbeeld. Een Uranus retrograde is een goede tijd om stil te staan bij de keuzes die je maakt in het leven. Neem even een stapje terug en bekijk alles vanuit een ander perspectief. Probeer het eens op een andere manier. Uranus retrograde begint op 28 augustus en eindigt op 27 januari.

Neptunus

Wanneer Neptunus direct is, laat het ons naar het leven kijken door een roze bril. Maar wanneer Neptunus retrograde gaat, valt dit weg. We worden in deze periode geconfronteerd met de harde realiteit. In deze periode zal je waarschijnlijk meer anxiety ervaren en voor lastige keuzes komen te staan. Neptunus gaat op 30 juni retrograde in Vissen. Dit eindigt weer op 6 december.

Lees ook: Heb jij een stellium in je geboortehoroscoop? Dit is het en dit betekent het