Waarom jij je misschien niet herkent in je sterrenbeeld

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Misschien geloof jij er sowieso niet in, of ben je er juist hartstikke actief mee: sterrenbeelden. Hoe dan ook is het een leuke manier om karaktereigenschappen terug te vinden in je sterrenbeeld en kun je jezelf (en anderen) een stuk beter leren kennen. Maar wat als jij jezelf helemaal niet herkent in je sterrenbeeld? Dít kan de reden zijn.

Niet herkennen in je sterrenbeeld

Voor believers en non-believers geldt hetzelfde: het is een grappige activiteit om je sterrenbeeld eens te raadplegen over je eigen karakter. Het is mega interessant om te zien hoeveel dingen kloppen bij jou... of juist niet! Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je iedereen om je heen zo enthousiast ziet over zijn of haar sterrenbeeld, maar jij herkent jezelf helemaal niet in die van jou. Hoe kan dat nou?

Maanteken en ascendant

Als jij in jouw horoscopen geen typerende 'Oh, dat ben ik echt precies'-momenten hebt, dan is het hele fenomeen maar moeilijk te geloven. Toch is het helemaal niet zo gek dat jij jezelf niet herkent in je sterrenbeeld alleen. In de astrologie komt er namelijk nog veel méér bij kijken. Grote kans dat het te maken heeft met je maanteken en je ascendant.

Geboorte

Je sterrenbeeld is bepaald wanneer jij geboren werd - we kijken dan naar de positie van de zon op het moment dat jij ter aarde kwam. Maar het gaat nog veel verder dan alleen de positie van de zon. We kijken namelijk ook naar de positie van de maan tijdens jouw geboorte; dit noemen we ons maanteken. En laat dit maanteken nu veel meer over jouw persoonlijkheid zeggen dan je zonneteken (sterrenbeeld) alleen. Ook is er nog de ascendant, het sterrenbeeld dat in opkomst was aan te horizon toen jij geboren werd.

De drie tekens

Wat hebben deze drie met elkaar te maken? En waarom zijn ze zo belangrijk in het uitlichten van wie jij nu eigenlijk bent? We hebben het kort voor je op een rijtje gezet.

  • Zonneteken (sterrenbeeld): zegt veel over wie jij in de kern bent
  • Maanteken: heeft veel invloed op jouw gevoelens en emoties
  • Ascendant: zegt veel over wie jij eigenlijk zou willen zijn

Deze drie tekens samen zeggen uiteindelijk dus veel meer over jezelf dan alleen je zonneteken. Klinkt best logisch, toch? Kijk maar naar het verschil tussen een Kreeft met een Boogschutter ascendant en een Kreeft met een Vissen ascendant. Dat zijn gegarandeerd twee hele verschillende persoonlijkheden.

Birth chart

Ben jij nu ook wel benieuwd naar jouw maanteken en ascendant? Je kunt het heel makkelijk uitzoeken met een birth chart. Hiervoor heb je je geboortedatum, tijdstip van geboorte en de geboorteplaats nodig. Je birth chart kun je vinden op bijvoorbeeld deze website!