Wat is pegging en waarom heeft iedereen het erover?

Intiem door Jeanine

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om de rollen in bed om te draaien? Dan hebben we het niet over BDSM of een rollenspel. Pegging of peggen houdt in dat je een man anaal neemt met een voorbinddildo. En blijkbaar zijn er nog best wel wat mannen die dat (stiekem) heel graag willen.

Lees ook: 7 signalen dat je goed bent in bed

Anale seks

Het mag dan anno 2021 zijn, maar er lijkt nog steeds een taboe te rusten op mannen die anale seks lekker vinden. Best gek, want we weten allemaal best dat je gewoon moet doen waar je zin in hebt – zolang het maar veilig is en je partner het ermee eens is. Pegging valt daar bijvoorbeeld ook onder. Maar waarom is het voor mannen nu eigenlijk zo’n hot iets?

G-spot

Heel simpel: bij pegging wordt de prostaat, oftewel de mannelijke G-spot, gestimuleerd. Normale orgasmes schijnen daarbij in het niets te vallen. Daar kunnen wij ons wel iets bij voorstellen en dat is toch wel het proberen waard.

Dominantie

Pegging is niet alleen voor mannen interessant; ook voor vrouwen is het eens het proberen waard. Terwijl de man toch een stukje dominantie opgeeft, ligt de controle meer in de handen van de vrouw. Die verandering van dynamiek kan toch wel eens heel lekker zijn.

Ter sprake brengen

In een relatie is het belangrijk dat je over dingen kunt praten en zo ook over je seksuele voorkeuren. Lijkt het jou een uitdaging om je vriend eens te peggen? Of heeft hij het zelf eens casual opgebracht? Breng het dan eens ter sprake. No judgement, wees eerlijk en bespreek het met elkaar.

Dit heb je nodig

Voor pegging heb je een paar dingen nodig. Allereerst is glijmiddel op waterbasis een must, net als een voorbinddildo waarmee je iemand anaal kunt penetreren. Je kunt ook een dubbele voorbinddildo gebruiken, zodat jijzelf tijdens de seks ook wordt gestimuleerd. Houd altijd rekening met elkaars voorkeuren en grenzen. Vergeet niet dat je niet in een keer naar binnen kunt glijden: over het algemeen heeft je vriend wel even wat prep nodig. Ga dus niet door als het pijn doet, maar neem je tijd.

Beeld: iStock

Lees ook: Mannen onthullen de grootste misverstanden over de penis