Dit zijn de meest voorkomende seks issues tussen mannen en vrouwen

Intiem door Redactie Ze.nl

Hoewel het aan het begin van je relatie alles van z'n leien dakkie gaat tussen lakens, wordt die spanning en sensatie na een tijdje toch wat minder. Kleine irritaties beginnen te zeuren en stapelen zich op als een tikkende tijdbom... Is het vuurtje een beetje gedoofd? Geen paniek, want je bent niet de enige. Dit zijn namelijk de 7 meest voorkomende seksissues tussen mannen en vrouwen.

Lees ook: Koppels die over deze 7 dingen ruziemaken hebben geen gezonde relatie

1. Groot libido-verschil

Jep, stipt op één: het libido-verschil. De een wil als een konijntje terwijl de ander het liefst in winterslaap duikt.

2. Te weinig communicatie

Vind je het awkward om bespreekbaar te maken? Hoop je dat je irritatie vanzelf wel overgaat? Denk je dat je partner het toch niet begrijpt? Nee! Geen excuus. De enige oplossing voor je ergernissen en onderzekerheden is door te praten. Heb je liever dat je partner meer tijd vrijmaakt voor voorspel? Zeg het. Wil je dat hij wat anders doet met die hand? Zeg het. Anders gaat er nooit wat veranderen.

3. Te weinig voorspel

Mannen zijn nu eenmaal sneller in de mood dan vrouwen. Soms moet je dat even aan z'n verstand peuteren. Droogte als de Saraha kan namelijk echt een dealbreaker zijn.

4. Saaie sex

De routine die eerst heel fijn was, kan op den duur een beetje gaan vervelen. Als je niets verandert volgt er een onvermijdelijke dip, dus spice de boel een beetje op! 

5. Te weinig tijd voor sex

Druk met carrière, gezin of andere dingen. Kortom: alles behalve elkaar...

6. Orgasm-gap

Jep, mannen komen nou eenmaal makkelijker en sneller dan vrouwen. Als hij zich voldaan omdraait en in slaap valt, terwij jij je portie nog niet hebt gehad kan dat knap vervelend worden. 

7. Droogte

De een heeft er meer last van dan de ander: vaginale droogheid. Het kan ervoor zorgen dat je het liever even overslaat en dat kan tussen jullie in gaan staan.

Lees ook: Jillian (27): 'Mijn vagina scheurt altijd uit als ik seks heb'