Koppels die over deze 7 dingen ruziemaken hebben geen gezonde relatie

Relaties door Chloe

We weten allemaal dat een relatie zonder ruzie niet bestaat. Hoe gek je op elkaar bent, je kan het nooit altijd met elkaar eens zijn en soms zullen er irritaties zijn. Gelukkig maar, want anders wordt het wel heel saai. Maar er zijn dingen waar je als koppel geen ruzie over hoort te maken. Doe je dit wel dan zit je misschien niet in een gezonde relatie.

ruzie relatieLees ook: Vertel je een vriendin dat je haar nieuwe relatie stom vindt?

1. Ruzie over uitjes

Als jullie er samen op uit gaan dan moet dat juist leuk zijn. Of het nou een avondje naar de bios is of lekker uiteten: het gaat erom dat jullie samen zijn. Welke film je bezoekt of waar je gaat eten zal dus geen issue moeten zijn. Als je partner graag een keer sushi eet en jij daar niet zoveel zin in hebt, moet je nou eenmaal af en toe een compromis sluiten. Doen jullie dit niet en drijven jullie altijd je zin door? Dan ontstaan er snel discussies en dat is niet gezond.

2. Weinig interesse

Als je in een relatie zit zal je al snel merken dat jullie niet altijd dezelfde dingen leuk vinden. Jullie hoeven dan ook niet alle hobby’s van elkaar leuk te vinden, maar het is wel belangrijk dat je interesse toont in wat je partner leuk vindt. Daarbij kunnen jullie prima ook je eigen ding doen. Dwing elkaar dus niet om dingen te doen die de ander niet wil.

3. De toekomst

Als je samen gelukkig bent, dan horen daar toekomstplannen bij. Of het nou gaat om samenwonen, kinderen krijgen samen of de vakantieplannen van volgend jaar, als jullie het altijd overal over oneens zijn dan zijn jullie misschien niet de ware voor elkaar.  Ook hier geldt, in een relatie moet je compromissen sluiten. Dus als jullie niet uit jullie toekomstplannen komen dan is het misschien beter om zonder elkaar verder te gaan.

4. Tijd met je vrienden

Als je helemaal weg van elkaar bent, dan ben je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk samen. Maar het is ook belangrijk om tijd door te brengen met je vrienden. Nou hoeft je partner echt niet bevriend te raken met jouw vrienden, maar het is wel belangrijk dat jullie elkaar vrij laten om met vrienden af te spreken.

5. Vriendschap

Naast elkaar loslaten om met vrienden af te spreken, is vertrouwen hierbij ook heel belangrijk. Als je jaloers wordt op één van de vrienden of vriendinnen van je partner omdat hij of zij daar veel tijd mee doorbrengt dan zit er iets niet goed. Als jouw partner ook met andere vrouwen bevriend is, moet je hem of haar dus vertrouwen. Jullie hebben tenslotte een relatie en als je partner zegt dat iets puur vriendschappelijk is dan moet je erop vertrouwen dat het goed zit.

6. Exen

Waarschijnlijk hebben jullie allebei al eerdere relaties gehad. Of het nou gaat om een korte relatie van jaren terug of een lange serieuze relatie: die tijd is geweest. Jullie hebben nu een relatie samen dus het is onnodig om nog ruzie te maken over jullie exen.

7. Loyaliteit

 Als jullie vaak ruzie hebben over loyaliteit dan moeten er meteen alarmbellen afgaan. Dit is in een relatie namelijk heel belangrijk. Heb je het gevoel dat je partner niet eerlijk is? Bedenk dan waardoor dat wordt veroorzaakt en of dit in de toekomst anders zal zijn. Als je elkaar niet vertrouwd dan is er een grote kans dat er geen toekomst in jullie relatie zit.

Lees ook: Dit zijn de meest besproken problemen onder koppels in relatietherapie