Met deze tips voel jij je ultiem ontspannen op je eerste date!

Relaties door Redactie Ze.nl

Heb je eindelijk na lange tijd weer eens een date gescoord, voel je je bloednerveus. Ben ik wel zijn of haar type? Wat trek ik aan, casual of sexy? Waar gaan we het over hebben, sla ik niet dicht? Help! Allemaal redenen om met knikkende knietjes bij je date te verschijnen. Misschien is het door de pandemie een tijd geleden dat je een eerste afspraakje had. Je bent dus even vergeten hoe het ook alweer in z’n werk ging en hoe je relaxt aan de date begint. No worries, lees snel verder en binnen no-time ben je weer helemaal zen. 

eerste date

Neem je tijd

Goede voorbereiding is het halve werk, maar dan moet je wel op tijd beginnen. Door tijdgebrek ga je haasten en dan raakt je alleen meer gestrester. Zorg er dus voor dat je lekker ruim de tijd neemt om je voorbereidingen te treffen. Begin vroeg in de middag zodat je langzaamaan kunt doen totdat je moet vertrekken. Begin met een bad of douche en laat het warme water alle spanning van je afwassen. Smeer jezelf daarna helemaal lekker in met een olie en bodylotion en ga nog even lekker relaxen op de bank of in de tuin/het balkon. 

Selfcare

Laten we voorop stellen dat je je niet anders moet voordoen dan dat je bent. Wanneer je in het dagelijks leven dus niet veel make-up draagt, ga dan voor je date niet ineens over de top. Tenzij je dat natuurlijk leuk vindt om af en toe te doen. Het gaat erom dat jij je goed voelt met hoe je eruitziet en wat je draagt. Dan voel je je het meest jezelf en straal je uit dat je je goed voelt. Hetzelfde geldt voor een outfit, maar hierbij kan het juist leuk zijn om uit te pakken. Als je maar iets draagt waar je je zelfverzekerd en goed in voelt. Zet een lekkere muziekje op en probeer eens wat leuke outfits. Heb je niks om aan te trekken? Goed excuus om weer eens te gaan shoppen. Kies daarnaast dus voor haar en make-up waarbij jij je prettig voelt en niet het gevoel hebt dat je niet jezelf kunt zijn. Dat is tenslotte het meest belangrijk. 

Positieve affirmaties

Bij iedereen slaan de twijfels wel eens toe. Je hebt periodes of dagen waarin je niet helemaal lekker in de vel zit. Helemaal op het moment dat je een date gepland hebt, kun je extra onzeker worden. Misschien heb je soms last van nare luchtjes, denk aan een koffieadem, zwoksels naar een fietsritje of zweetvoeten? Ben je bezig met hoe je eruitziet en of je wel leuk over gaat komen. Dat is helemaal niet raar, iedereen heeft daar last van. Bedenk wel dat niemand perfect is en jij dus ook niet. Je bent gewoon jezelf en dat is goed genoeg. Probeer dat dus los te laten op het moment dat je met je afspraakje aan de bar zit. Makkelijker gezegd dan gedaan denk je nu misschien. Probeer dan eens een paar positieve affirmaties voor jezelf te herhalen. Bijvoorbeeld ‘Ik ben goed genoeg’ of ‘Ik ben mooi zoals ik ben’. Onzekerheid kun je jezelf aanpraten. Door je te richten op negatieve gedachten worden ze waarheid in je hoofd. Dit kun je ook omdraaien door alleen maar positieve dingen te herhalen. Probeer dit eens een tijdje uit en je gaat merken dat het helpt. 

Ga voor een actieve date

Ben je tijdens de eerste date bang voor ongemakkelijke stiltes? Kies dan niet voor een drankje in de kroeg, maar ga bijvoorbeeld samen een activiteit doen. Wat dacht je van samen naar de mini golfbaan (glow in the dark opties zijn ook beschikbaar!), een avondje bowlen, naar een theatervoorstelling of een pubquiz. Op die manier maak je je iets minder druk over waar je het over gaat hebben en ben je gewoon lekker samen iets aan het ondernemen. Weet je ook direct wat voor vlees je in de kuip hebt en of je date een slechte verliezer is!

Good luck!