Jillian (27): 'Mijn vagina scheurt altijd uit als ik seks heb'

Intiem door Laura

Seks hoort lekker en ontspannend te zijn, maar dat is niet bij iedereen het geval. De 27-jarige Jillian Currie kan erover meepraten. Het gebied rondom haar vagina is vanwege een (nog) mysterieuze aandoening zo gevoelig dat ze geen normaal seksleven kan hebben. "Douchen, wc-papier deppen na het plassen en zelfs ondergoed dragen veroorzaakt bijtende pijn."

Foto ter illustratie

Lees ook: Jade (31) belandde op de spoedeisende hulp door IVF

Extreme vulvapijn

Op haar Instagram-account Queensofeve deelde openhartig over haar bijzondere aandoening. "Mijn vagina scheurt altijd uit als ik seks heb", begint Jillian haar verhaal, dat later viraal ging. "Dat gebeurt aan de basis van de opening en alleen als ik seks probeer te hebben. De pijn aan mijn vulva is echter dagelijks. De laatste tijd merk ik echter dat beide kanten van mijn schaamlippen zelfs al scheuren als ik mezelf was. Douchen, wc-papier deppen na het plassen en zelfs ondergoed dragen veroorzaakt bijtende pijn. Van alleen al de gedachte dat iemand me daar aanraakt, krimp ik in elkaar."

Bedrogen in relaties

Hoewel ze vanaf kinds af aan last had van een "jeukende voorbips", is Jillians aandoening niet altijd zo heftig geweest. De laatste keer dat ze normale seks had, was ze 20 jaar en in een relatie. "Het probleem begon toen ik een relatie had waarin misbruik voorkwam. Of er een verband is, weet ik niet. We hadden geen seks omdat hij me bedroog. Daardoor was mijn zelfvertrouwen ongelooflijk laag. Wat het erger maakt, is dat mijn laatste partner een paar jaar geleden hetzelfde deed. Niet het misbruik, maar het seksgedeelte. Door achter elkaar twee partners te hebben die niet erg geïnteresseerd waren in seks met mij, kroop ik nog verder in mijn schulp. Toen kwam de pandemie en wist ik niet eens meer hóe ik seks moet hebben. In ieder geval niet met zelfvertrouwen."

Zelfvertrouwen kapot

Jillians situatie heeft enorme impact op haar mentale gesteldheid. "Ik voel me niet sexy, ik voel me ongeliefd en ongewild. Alsof ik op de plank ben gezet, en dat gecombineerd met me niet sexy kunnen voelen omdat ik grote katoenen onderbroeken aan moet, er altijd iets mis is met mijn vulva en ik fysiek niet kan genieten van seks zonder pijn. Een partner zou ongelooflijk begripvol moeten zijn."

Geen diagnose

"Ik ben getest op lichen sclerosus, maar daar kwam niets uit. Valt mijn immuunsysteem me aan. Heb ik een allergie? Leven zonder een diagnose is zwaar. Als je dat herkent: je bent niet de enige", besluit ze haar verhaal.

Op haar Instagram-account Queens of Eve praat ze openhartig over vaginale gezondheid. "Ik leer zoveel over mijn lichaam en ik schaam me er niet voor om openlijk te spreken over dit probleem. Queens of Eve heeft me laten zien dat zo velen van ons het delen. Vulvalpijn mag niet over het hoofd worden gezien, genegeerd of afgewezen. Je pijn doet er toe en je hoeft je niet te schamen. Ik zal er altijd voor iedereen zijn om een berichtje te sturen of om te luchten, of gewoon om je te laten weten dat we hier samen in zitten."