Seks & relaties / Seks
Seks

Menstruatiecup dragen tijdens de seks: kan dat?

De menstruatiecup wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek, want het heeft enorm veel voordelen. Maar aangezien de cup nog niet zo bekend is bij iedereen, hebben we nog wel wat vragen. Kan je bijvoorbeeld seks hebben met een menstruatiecup in? Wij zochten het voor je uit.

seks menstruatiecupLees ook: Zoveel bespaar je op tampons en maandverband als je een menstruatiecup gebruikt

Wat is een menstruatiecup?

Voor de mensen die nog niet weten wat een menstruatiecup inhoudt, even een korte uitleg. Een menstruatiecup is een herbruikbaar middel voor de menstruatie. Je moet het zien als een soort bekertje die je inbrengt in je vagina. Deze vangt zo al het bloed op. Omdat de cup herbruikbaar is, is het een stuk beter voor het milieu. En ook je portemonnee wordt er vrolijk van. Je kan met één cup namelijk jaren doen. Een stuk voordeliger dus dan maandelijks al die tampons of maandverbandjes.

Kan je seks hebben met een mestruatiecup?

Veel vrouwen kunnen er over meepraten. Tijdens je menstruatie gieren je hormonen door je lijf en gaat ook je libido flink omhoog. Maar in de menstruatiecup dan ook dé oplossing om seks te hebben zonder bloed op de lakens? Seks met een tampon is geen goed idee, maar zo’n cup is toch weer anders. Helaas, ook dit is niet echt aan te raden. De menstruatiecup zit namelijk minder diep dan een tampon. Ook zit er vaak onderaan de cup een uitsteeksel zodat je hem er makkelijk uit kan halen. Dat kan behoorlijk onaangenaam worden tijdens de penetratie.

Conclusie

Seks met een menstruatiecup kan zeker wel, maar of jij of je partner het wil is een ander verhaal. Het kan voor jullie beide onprettig zijn of zelfs pijnlijk. Niet iets waar je op zit te wachten. Helaas is de menstruatiecup dus geen oplossing voor vlekken in je lakens, maar hij heeft verder wel veel andere voordelen.

Lees ook: Mijn ervaring met de menstruatiecup