Coronaproof gender reveal party: 7 leuke ideeën

Zwanger door Sanne

Het geslacht van je baby bekendmaken is tegenwoordig een hele happening, althans voor sommige ouders. Deze trend is overgewaaid vanuit Amerika naar Nederland. Maar hoe pak je een gender reveal party coronaproof aan?

gender reveal party coronaproof

Lees ook: 21 lieve korte babynamen voor meisjes

Gender reveal party of een babyshower?

Steeds meer mensen houden een gender reveal party, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat nou het verschil is met een babyshower. Bij een gender reveal party maak je dus het geslacht van de ongeboren baby bekend. Dit kun je op verschillende manieren (en geheel coronaproof) doen. Bij een babyshower verras je eigenlijk degene die zwanger is met een ‘feestje’. Dit wordt vaak gedaan met lekkere hapjes, een leuke activiteit en eventueel cadeautjes. Je zet degene die zwanger is helemaal in het zonnetje waardoor de laatste loodjes wellicht wat minder zwaar worden. Bij een gender reveal party zijn beide ouders aanwezig en ze organiseren het feestje zelf (het is dus geen verrassing). Maar hoe houd je zo’n gender reveal party nou coronaproof?

1. Videobellen

Videobellen is een slimme coronaproof manier om een reveal party te doen. Een groep mensen uitnodigen is nou eenmaal niet verstandig, nu we maar twee mensen per dag over de vloer mogen hebben. Videobellen kun je met verschillende programma’s doen waaronder Zoom, Skype, Teams en natuurlijk Whatsapp. Wanneer je gaat videobellen kun je helemaal losgaan met allerlei creatieve manieren om het geslacht te onthullen. Denk aan: een piñata die je misschien met je partner kapot maakt of schiet een confettikanon af in de juiste kleur.

2. Zelfgemaakte kruiswoordpuzzel

Zijn je ouders gek van puzzelen? Maak een persoonlijke kruiswoordpuzzel! Zorg dat je met de overgebleven letters het geslacht duidelijk maakt. Hoe origineel is dit?

via GIPHY

3. Ding, dong… en afstand nemen

Wil je het toch wat persoonlijker maken? Je kunt natuurlijk langsgaan bij degene aan wie je het geslacht wilt bekendmaken, mits je maar anderhalve meter afstand houdt. Druk op de bel, leg een doosje met cupcakes op de grond en doe een grote stap naar achteren. Op deze manier kunnen degene aan de andere kant het doosje veilig openen en tadaa… daar zien ze een roze of blauwe cupcake. Verrassend en lekker!

4. Kraskaartje(s) met het geslacht

Kraskaartjes stom? Echt niet… dit is een superleuke manier om het geslacht van jullie kindje bekend te maken. Je kunt het ook nog moeilijk maken door een heleboel kraskaartjes in de envelop te stoppen. Dan kras je bij de ene ‘niets’ of een leuke hint en bij slechts één kraskaart zie je daadwerkelijk het geslacht staan. Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan dit filmpje over hoe je een zelfgemaakte kraskaart in elkaar zet.

5. Achter het raam

Met een gekleurde rookbom ga je naar degene toe aan wie je het gender wil revealen. Je klopt een paar keer op het raam en gebaart dat ze binnen moet blijven. Vervolgens kun je eventueel met paar bordjes tekst duidelijk maken wat je gaat doen. 3, 2, 1… en je laat de roze of blauwe rookbom afgaan. Nog een andere manier die je eenvoudig kunt doen, is een doos vullen met opgeblazen helium ballonnen. Zodra je voor het raam staat kun je de doos openmaken. Zorg er wel voor dat je de ballonnen vastmaakt aan de doos en er iets van gewicht in de doos ligt. Anders vliegt alles weg. Geheel coronaproof!

via GIPHY

6. Kaart met foto

Je kunt ook een leuk kaartje opsturen met daarin een leuke foto van jullie, bijvoorbeeld helemaal omringt met blauwe of roze ballonnen. Of wat dacht je van een foto met confetti of een gekleurde rookboom? Nadat je er een leuk tekstje hebt bijgeschreven, doe je de kaart in de envelop, postzegel erop en het is tijd voor een blokje om. De kaart verstuurt zich niet vanzelf. Tijd om wat stappen te maken.

7. Via een gifje ballon laten knappen

Deze coronaproof gender reveal is lekker digitaal en dus lekker makkelijk. Maak een gifje waarin je een blauwe of roze ballon laat knappen. Of je kiest een willekeurige kleur ballon waaruit blauwe of roze confetti komt als je deze lek prikt. Dit gifje kun je eenvoudig versturen via Whatsapp. Fijn, zo heb je tijd over voor andere dingen.

via GIPHY

Lees ook: 7 manieren om je kinderen te vermaken tijdens de lockdown