Valentijnsdag 2021: 10 coronaproof ideeën

Relaties door Sanne

Het duurt niet lang meer of het is alweer februari en dat betekent dat Valentijnsdag ook steeds dichterbij komt. What to do? In tijden van corona zijn de opties beperkt, maar dat betekent niet dat er geen leuke activiteiten zijn die je met je lief kan ondernemen.

Lees ook: Daten tijdens corona? Met deze 4 ideeën heb jij een te gekke first date

1. Romantisch diner bestellen

Misschien heb je dit de laatste tijd al vaker gedaan, maar je kunt het hoogstwaarschijnlijk nog wel wat romantischer insteken. Een mooi tafelkleed, eventueel wat rozenblaadjes en een paar gezellige kaarsen doen wonderen. Tijd om je favoriete drankje in te schenken en iets lekkers te bestellen.

2. Vraag elkaar het hemd van het lijf

Met dit leuke spelletje ‘Openhartig In Love’ kom jij alles te weten over je lief. Het spel heeft interessante vragen en uitdagende opdrachten. Je komt het antwoord te weten op de vragen die anders niet durft te stellen. Zo leer je elkaar pas écht kennen.

3. Bestel een wijn- of bierproeverij

Dry January is voorbij, dus je kunt met Valentijnsdag helemaal losgaan. Wat dacht je van een leuke wijn- of bierproeverij? Check wat er bij jou in de buurt aanwezig is of bestel voor het gemak online.

via GIPHY

4. Online museumtour

Ontdek het Van Gogh museum digitaal. Door middel van een virtuele tour loop je langs zijn wereldberoemde werken. Daarnaast kun je de brieven lezen die hij naar zijn broer Theo heeft gestuurd. Ook het Rijksmuseum kun je vanaf je luie stoel thuis ontdekken. Waar wacht je nog op? Tijd om op ‘pad’ te gaan!

5. Een overnachting in eigen stad of land

Hoewel reizen naar het buitenland wordt afgeraden, is het nog steeds mogelijk om het eigen land te verkennen. Wat dacht je van een weekendje Vlissingen of Alkmaar? Binnen no time ben je aan het strand of bevind je je in het prachtige Heilooërbos. En goed nieuws voor je hond, want die mag lekker loslopen.

 

6. Game night

Wie zegt dat je (bord)spelletjes met meer dan twee personen moet spelen? Tijd voor een leuk spelletje met zijn tweeën! Wat dacht je van een ouderwets potje Mens Erger Je Niet of Getaway Driver. Sowieso dat jullie een hoop plezier hebben met elkaar.

via GIPHY

7. Wandeling

Want van wandelen krijg je nooit genoeg! Of toch wel? Je dagelijkse blokje om in je eigen buurt wordt wellicht wat saai. Wat dacht je van een rondje in het natuurgebied bij je in de buurt of pak de auto naar het strand. Lekker even uitwaaien. Geniet van de frisse lucht.

8. Netflix en…

Chill, natuurlijk! Kruip lekker samen onder die deken en begin aan een van deze hitsige series. Sowieso dat the sexy mood dan wel naar boven komt drijven. Zin in iets serieus? Kies dan een true crime documentaire uit.

9. Kook een lekkere maaltijd

Misschien heb je wel he-le-maal gehad met al die afhaalmaaltijden. Kook dan een gerecht samen. Wat dacht je van het gerecht Pad Thai, Indonesische Rendang of een zelfgemaakte Italiaanse pizza? Hmm.. het water loopt ons nu al in de mond.

via GIPHY

10. Samen herinneringen ophalen

Tijd om de zolder van jouw vriend of vriendin eens te verkennen en op zoek te gaan naar al die schattige babyfoto’s. Cuteness overload! Of zoek zelfs eens de foto’s van jullie tweeën uit waarna je digitaal een fotoalbum kunt creëren. Zo kun je over vijf of tien jaar dit fotoalbum er nog eens bij pakken en terugdenken aan 'de dag dat je Valentijnsdag vierde in tijden van de coronacrisis'.

Lees ook: 5 goede voornemens voor je relatie