Daten tijdens corona? Met deze 4 ideeën heb jij een te gekke first date

Single & daten door Jeanine

Het vinden van een date is in deze tijden een hele opgave. Even iemand ontmoeten aan de bar wordt ‘m niet en een praatje maken in de winkel is er ook niet meer bij. Heb je eindelijk een leukerd aan de haak geslagen? Goed bezig! Dan komt nu de volgende stap: jullie allereerste date. Hoe doe je dat coronaproof en helemaal veilig? Nou, zo dus! Met deze vier ideeën kun je weer even vooruit.

Lees ook: Daten tijdens de coronacrisis: 5 vrouwen vertellen

Coronaproof daten

Nu mondkapjes en minimaal anderhalve meter afstand houden de norm zijn, wordt een eerste afspraakje toch een hele opgave. Met iemand afspreken die je niet kent is niet bepaald een strak plan, dus wat doe je dan op jullie eerste date? We’ve got your back, want ook in deze gekke tijden kun je gewoon iemand leren kennen. Veiligheid staat hierbij altijd voorop, dus daar hebben we zeker rekening mee gehouden. Een eerste date (of tweede/derde/vierde date) kan namelijk prima online! Met deze tips kunnen jullie geheel coronaproof een toffe first date hebben.

Netflix & Chill

En nee, dan niet de versie zoals we ‘m tegenwoordig kennen. Samen kroelen op de bank is natuurlijk niet zo’n goed idee, maar geen zorgen: je kunt ook gewoon op afstand Netflixen! Met Netflix Party kunnen jullie tegelijkertijd een spannende film kijken, zonder dat de ander per ongeluk een paar seconden achterloopt. Mocht je toch wat comfort nodig hebben, dan kunnen jullie via de plug-in met elkaar chatten. Je kunt elkaar natuurlijk ook bellen om het wat intiemer te maken.

Drankspelletjes

Blijf je liever in de feestelijke sferen van de kroeg? Doe dan een online drankspel. Ga voor de apps Drink and Tell of Drink Roulette, of kies een van de zes spellen van Cheers – Party Games. De classic Never Have I Ever doet het ook altijd goed. Leer je elkaar direct op hele andere vlakken kennen, dat wel.

Bakken op afstand

Maak jullie eerste date extra zoet en ga samen iets bakken. Compleet met glazuur en decoratie natuurlijk! Bel elkaar via FaceTime of WhatsApp, zet je telefoon tegen de muur en ga helemaal los met glazuur en decoratie. Zoek wat interessante, diepgaande vragen online op en smikkel van je creaties terwijl jullie elkaar beter leren kennen.

Binnen uit eten

Je kunt aan allerlei soorten dates wel een draai geven. Een avondje uit eten kan prima, maar dan gewoon thuis! Willen jullie elkaar van jullie kookkunsten laten genieten? Maak dan zelf iets klaar (goed je handen wassen!) en zet het bij de ander voor de deur. Eenmaal thuis hoef je het alleen nog maar op te warmen. Zo wordt het toch een tikkeltje specialer. Jullie kunnen natuurlijk ook allebei iets bestellen bij een restaurant in de buurt (ook nog goed voor je lokale ondernemer) en daarvan genieten. Wijntje erbij en let’s go!

Lees ook: Zo vecht je tegen de eenzaamheid tijdens de coronacrisis