5 goede voornemens voor je relatie

Relaties door Jeanine

Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen! Hangt jouw lijstje met goede voornemens al te pronken op je prikbord? Mocht je nog een paar dingen zoeken waar je op kunt focussen dit jaar, dan hebben wij nog 5 goede voor je klaarliggen. Laat 2021 het jaar zijn waarin jouw relatie nog beter wordt met deze voornemens.

5 voornemens relatie

Lees ook: Gaan jouw goede voornemens altijd mis? Zo voorkom je dat

Houd date nights

Misschien hoor je het wel vaker, maar date nights zijn zó belangrijk. Het voorkomt dat je in een sleur belandt, houdt jullie relatie spannend en zorgt ervoor dat jullie gericht tijd met elkaar doorbrengen. Picknicken, bordspelletjes doen, een cursus pottenbakken of een avondje rondrijden met de muziek op: het hoeft niet moeilijk te zijn, als jullie het maar doen. Plan het dus gauw in je agenda en houd je er ook aan, dan wordt jullie relatie alleen maar beter.

Wees intiem op alle vlakken

Ja, ja, we weten het. Jullie zijn druk, moe en het schiet erbij in. Tijd om de waarheid onder ogen te komen, want intimiteit is belangrijker dan je denkt. Onderschat niet wat een kus, een knuffel of even een hand over je rug met iemand kan doen. Geef elkaar regelmatig een zoen, knijp speels in de billen van je partner, kruip tegen elkaar aan op de bank. Geef wat vaker een complimentje en wees dankbaar naar elkaar toe. seks bij jullie op een laag pitje? Geef jullie relatie dan eens prioriteit en doe er iets aan. Dat het allemaal wat gewoontjes en saai voelt, is geen excuus. Speeltjes, rollenspellen, massages, rustig of juist de BDSM-kant opzoeken: er zijn talloze manieren om jullie seks wat leven in te blazen.

Praat over jullie relatie en plannen

Weten waar jullie staan in jullie relatie is zo belangrijk. Als je partner al een hele toekomst voor zich ziet, maar jij daar nog lang niet aan wilt denken, is het beter om dit out in the open te hebben. Door erover te praten kunnen jullie plannen maken, waar jullie ook staan. Wat verwachten jullie van elkaar? Wat willen jullie dit jaar samen gaan doen? Liggen er trouwplannen op tafel, willen jullie binnenkort beginnen aan kinderen of zijn jullie daar juist nog niet mee bezig? Communication is key!

Bespreek jullie geldzaken

Heel sexy is het zeker niet, de financiën doorspreken. Dat maakt het extra belangrijk om minstens een keer per maand om de tafel te gaan zitten. Bespreek de plannen die jullie hebben gemaakt en of de zaken gunstig genoeg staan om die plannen waar te maken. Is er genoeg geld voor een lange vakantie naar Bali of worden het een paar gezellige daagjes weg? Hoeveel staat er eigenlijk op de spaarrekening voor die eventuele verhuizing? Houd de financiën bij, schrijf afspraken duidelijk op en plan vooruit.

Volle aandacht voor elkaar

Snel reageren op dat appje dat net binnenkomt of nog even door je Instagram feed scrollen. We zijn tegenwoordig vastgelijmd aan onze mobieltjes, tablets en laptops. Soms is dat handig, maar heel goed voor je relatie is het niet. Zet die telefoon uit zodat er geen afleidingen meer binnenkomen en leg je devices aan de kant. Door echt met je aandacht bij de ander te zijn, wordt de tijd samen een stuk waardevoller. We zijn geneigd overal gehaast op te reageren, dus probeer dat te vermijden. Neem de tijd om naar je partner te luisteren en laat hem of haar uitpraten voor je iets zegt. Dit is supergoed voor jullie communicatie skills, want zo voorkom je dat je iets verkeerd interpreteert. De ander krijgt zo ook niet het gevoel dat je ‘m probeert af te kappen of geen interesse hebt. Geef elkaar dus eens de volle aandacht, daar hebben jullie allebei profijt van.

Lees ook: Goed voornemen voor 2021: manieren om je seksleven spicier te maken