4 mooie reisbestemmingen voor in 2014

Reizen door Fleur
Hoera! Er is weer een nieuw jaar aangebroken en dat betekent: verse vakantiedagen! Maar waar zal je nu weer naartoe gaan? Wij hebben 4 gave plekken voor je geselecteerd. Nu nog kiezen en je reisvoornemen voor 2014 is een feit! 
 
Het is dan januari, maar dat wil niet zeggen dat je niet lekker kunt fantaseren over een warme, mooie vakantiebestemming. Wij zochten om je te prikkelen alvast 4 plekken op de wereld uit waar het bijzonder goed vertoeven is. Zo wordt je voornemenlijstje meteen opgeleukt!
 
 
Het scheepswrak van Zakynthos
Het is 1982 als de handelsboot Panagiotis vlak bij Zakynthos door een uitgevallen motor en slecht weer in de problemen raakt. De boot, vol met illegale sigaretten en sterke drank, strandt uiteindelijk. Hoewel deze gebeurtenis natuurlijk niet een leuke is, levert het ook wat op: doordat het schip voor het stranden kapseist, drijven de goederen op zee, waardoor de bewoners van het eiland zichzelf kunnen voorzien van heel veel drank en sigaretten. Vandaag de dag is het scheepswrak een ware trekpleister op Zakynthos. Wie erheen gaat per boot, kan het wrak op het strand niet alleen aanschouwen, maar er ook in lopen. Foto’s maken is uiteraard toegestaan! En ben je klaar met kijken, dan kun je heerlijk zwemmen in de azuurblauwe zee en opdrogen op het goudgele strand. Bounty-eilandgevoel? 100%! Klaar op het strand en toe aan wat rust? Wij raden dan de accommodatie Aresti Mountain Villas aan. Deze luxe villa's hebben ieder een eigen tuin én zwembad, dus na elk uitstapje kun je rekenen op een fijne thuiskomst!
 

 
De witte huisjes van Santorini
Wil je naar een écht Grieks eiland en je ogen flink de kost geven? Santorini is het antwoord! Op dit eiland, dat 150 kilometer ten noorden van Kreta ligt, vind je niet alleen fijne stranden, maar ook huisjes die witter dan wit zijn en prachtig afsteken bij de strakblauwe lucht. Dit is overigens niet het enige blauw wat je op het eiland tegenkomt: de deuren en ramen van woningen zijn ook in die kleur geschilderd, wat het hele eiland een enorm vrolijke uitstraling geeft. Santorini is daarom ook weleens een decor voor films. Weet je bijvoorbeeld nog hoe de vriendinnen in The Sisterhood Of The Traveling Pants door middel van ezeltjes bij een typisch Grieks huisje op de berg proberen te komen? Jep, dat vond plaats op Santorini! Ben je even uitgekeken, maar wil je het Griekse gevoel vasthouden? Slaap dan in Finikia's Place, een complex met op-en-top Griekse kamers (denk blauw, wit en beschilderde muren) en uitzicht op de zee. 
 

 
De sterrenhemel van La Palma
Het is er warm, maar niet te, er is volop groen te zien en Moeder Natuur trakteert je er maar al te graag op prachtige belevenissen: het Canarische eiland La Palma. Wat voorbeeldjes van wat voor mooie dingen je op het eiland tegenkomt? Lavavelden, vulkanen en… sterren. Heel veel sterren. En die kun je heel goed bekijken met de zogenaamde ‘Sky tours’. Hierbij ga je met een groep en een gids de bergen in om vervolgens op een bepaalde plek van een sterrenhemel te genieten. Je kunt hierbij een telescoop huren, zodat je de sterren extra goed kunt bekijken. Wat reviews lezen op internet leert ons dat dit een ervaring is die je niet wilt missen: de Melkweg, Saturnus, de maan… Via je draagbare telescoop kun je ze allemaal zien. Magisch! Na het bekijken van zo veel moois, kun je vervolgens de sterren van de hemel slapen in Finca La Camuesa, een complex met vijf appartementen die ieder een eigen privéterras hebben, waarop je, met een lokaal drankje en eten vers van de barbecue, nog even nageniet van je dag.
 
 
De groentinten van Umbrië
Zeg je ‘mooi, heuvelachtig landschap’, dan denken mensen al snel aan het Italiaanse Toscane. Maar dan ben je nog niet in Umbrië geweest. Deze streek in Italië kent prachtige glooiende heuvels en valleien in verschillende tinten groen. Niet alleen is dit prachtig om te zien, ook geeft het je een enorm gevoel van rust. Waar de natuur in Toscane daarnaast al mooi is, is die van Umbrië nog eens een stuk ongerepter. Een tocht met de auto door Umbrië is dus eigenlijk niets minder dan een cadeautje. En ben je het kijken een beetje zat, dan kun je altijd nog naar Perugia, de middeleeuwse hoofdstad van de streek, waar je een ijsje eet bij de fontein, of met een wijntje van een gerecht met de befaamde truffels van Umbrië smult. Op je gemak nog even nagenieten van alle indrukken en heerlijk in slaap vallen, kan in Castello di Petrata, een 14e eeuws kasteel middenin de bergen dat nu dienstdoet als hotel. 
 
Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here. 
 
Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!
 
Krijg jij ook spontaan zin om de herfst buiten de deur te vieren? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.
 
Welke bestemming trekt jou het meest aan?