De Gender Reveal Party: Onthul het geslacht van je baby met taart

Zwanger door Redactie Ze.nl

De nieuwste trend in zwangerschapsland is de Gender Reveal Party: een feestje waarbij gasten, maar ook ouders, met een blauwe of een roze taart verrast worden en zo achter het geslacht van de baby komen.

De Gender Reveal Party wordt georganiseerd door de aanstaande papa en mama, die het geslacht van hun kindje zelf ook nog niet weten. In het bijzijn van vrienden en familie wordt dit op een feestelijke manier onthuld, namelijk door middel van een taart! Iets voor jou?Als aanstaande ouders laten jullie het geslacht van jullie baby na de 20-wekenecho op papier zetten. Dit papiertje laten jullie in een gesloten envelop doen, die jullie naar de bakker brengen. Die maakt op zijn beurt een geglazuurde taart klaar, met ? afhankelijk van het geslacht van de baby ? een blauwe of roze vulling.

Tijdens het feestje kun je ervoor kiezen om spelletjes te doen en lekkere hapjes te eten, geheel in stijl van het grote mysterie. Laat gasten bijvoorbeeld raden naar het geslacht van de baby en maak roze en blauwe cupcakes. En dan is daar het moment waar het allemaal om draait: de onthulling! Bij het aansnijden van de taart vertelt de kleur van de vulling de gasten én jullie als ouders wat het geslacht van jullie kindje is. Heel bijzonder om dit in het bijzijn van iedereen die je lief is te weten te komen!


Waarom zou je het geslacht van je baby van tevoren willen weten?
  • Het is wel zo gemakkelijk als je jouw familie en/of vrienden om hulp kan vragen bij het inrichten van de babykamer.
  • Het is praktisch: je kan beginnen met kopen van roze of blauwe kleertjes en accessoires.
  • Zit je met de namen voor je kindje in de knoei? Dan heb je door het weten van het geslacht een stuk minder stress.
  • En natuurlijk is het ontzettend fijn als je zelf té nieuwsgierig en ongeduldig bent om te wachten op de geboorte!
Zou jij het geslacht van je baby van tevoren willen weten? En zou je dat op zo?n manier willen onthullen?

Dit artikel is in samenwerking met Baby&Tiener geschreven.

Fotocredits: MDPhotography.org
Supermommoments.com