Mama / Zwanger
Zwanger

Babyshower 2019: originele ideeën

De babyshower is overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar inmiddels niet meer weg te denken uit ons eigen land. Bijna elke zwangere vrouw wordt in haar laatste trimester verrast met een leuke middag met cadeaus, wensen en gezelligheid. Organiseer jij een babyshower in 2019 voor een zwangere dame? Bekijk deze unieke ideetjes voor de nodige inspiratie.

babyshower 2019

Lees ook: Babynamen 2019: dit zijn de trends

Babyshower 2019: de decoratie

Alles roze of blauw (of een combi): niet elke zwangere is er gecharmeerd van. Houd in je aankleding rekening met de moeder. Peil bij haar naar de kleuren en stijl voor de babykamer. Daarnaast kun je spieken bij haar Pinterest-borden en/of Instagram-likes. Dan weet je in ieder geval zeker wat bij haar past. Wil je het nog wat specialer? Kies dan voor een babyshower met een bepaald thema. Denk aan Hawaï, safari of 'in de wolken'. 

Daarna kun je beginnen met het shoppen. Maak van te voren een lijstje met wat je allemaal nodig hebt. Doe ruim van tevoren inspiratie op. Onderzoek waar je wat kunt kopen en let op de verzendtijden. Dat scheelt last minute stress. 

Checklist decoratie babyshower 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MintParty.ideas (@mintparty.ideas) op

Lees ook: Een babyshower 2019 organiseren  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MintParty.ideas (@mintparty.ideas) op

Babyshower 2019: de hapjes  

Beschuit met roze of blauwe muisjes? Dat kan een stuk creatiever. Hoe unieker het idee, hoe specialer je zwangere vrouw in kwestie zich voelt. Hierbij een paar beelden ter inspiratie:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sophie Luxe Events (@sophieluxeevents) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Petra | My Lifestyle • INSPO (@petraleanova) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aqua Maternity (@aquamaternity) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KC's butter biscuits (@kcs_butter_biscuits) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Premier Events Center (@premiereventscenter) op

Checklist hapjes babyshower 2019

Vier je de babyshower 2019 liever op locatie? Vraag bij cafés en restaurants die je zwangere vriendin/zus leuk vindt of ze ook babyshowers verzorgen. 

Babyshower 2019: de spelletjes

Luiers ruiken en babyhapjes proeven. De een vindt het lollig, de ander zit er echt niet op de wachten. Wat vinden je gasten ervan? En wat zou de zwangere vrouw zelf vinden? Gelukkig zijn er genoeg spelletjes die niet te kinderlijk zijn. Een spelelement zorgt in ieder geval voor wat reurig in de tent.

30 Seconds babyquiz

Heel origineel voor een babyshower. 2019 is het jaar dat 30 Seconds nog populairder gaat worden. Schrijf een stuk of 100 termen op die te maken hebben met baby's, zwangerschap en het koppel dat in verwachting is. Stel teams op van minimaal twee gasten. Deze hebben per ronde slechts 30 seconden om 5 termen te raden: de een beschrijft en de andere raadt. Per goed geraden term krijgt het team 1 punt. Wie de meeste punten heeft wint.

Babyvoorspellingen

Laat de gasten (en toekomstige) moeder voorspellingen doen over de baby. Het is leuk om tijdens de babyshower samen te 'speculeren' over onder andere hoe het kindje eruit zal zien en wat de naam wordt. Er zijn allerlei kant-en-klare invulkaarten te koop. Voor de moeder een mooi aandenken aan haar babyshower 2019.

babyshower 2019

Geblinddoekt luier verschonen

Dit bijzondere idee voor een babyshower 2019 spelletje staat garant voor buikpijn van het lachen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen om en om een geblinddoekt een luier te laten verschonen (bij een pop, natuurlijk) of allemaal tegelijk.

Namenrace

Wie kent de meeste meisjes- en jongensnamen? Met de namenrace maak je er een leuk spelletje van. Geef iedereen een groot papier met vakjes, in elk vakje staat een letter van het alfabet. Zet een alarm voor over 5 minuten. In die tijd moeten de gasten zoveel mogelijk meisjes- of jongensnamen noemen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Erin (@aninkintwine) op

Babyshower 2019: de cadeaus

Meestal geef je als groep één groot cadeau. Denk aan een babyfoon, wippertje of Maxi-Cosi. Misschien willen sommige gasten een extra cadeautje geven. Maak hier duidelijk afspraken over, zodat niemand zich ongemakkelijk voelt. Allemaal één klein cadeau doen is ook mogelijk. Vraag naar de voorkeur van de gasten. 

Vraag bij haar partner naar haar verlanglijstje. Let op: waarschijnlijk heeft ze een specifieke smaak betreft kleding en inrichting van de babykamer. Houd daar rekening mee. Het is zonde van een (duur) cadeau als het in de kast belandt.

Wat zijn jouw tips voor een unieke babyshower?

 

Lees ook: Foliumzuur tijdens je zwangerschap: erg belangrijk