Even wat anders dan een babyshower: dit is waarom je een career shower moet organiseren

Werk & studie door Maya Luz

Als je rond de dertig jaar oud bent, ben je vast weleens naar een babyshower geweest. Bijvoorbeeld die van je vriendin, je zus of je nicht. En de kans is groot dat je er naar al best veel bent geweest. Er zijn veel mogelijkheden voor een goed feestje voor mensen die trouwen en een gezinnetje stichten, maar voor mensen die een ander pad volgen is deze optie er niet, of toch wel? Dit is de career shower en waarom je deze echt een keer moet organiseren.

Lees ook: Perfecte antwoorden op deze sollicitatievragen

Waarom een career shower?

Babyshowers, vrijgezellenfeesten, er zijn genoeg feestjes voor de mensen die ervoor kiezen om te trouwen en kinderen te krijgen. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die besluiten om een minder traditioneel pad te volgen. Zij kiezen carrière boven kinderen of blijven tot een latere leeftijd single. Wanneer je hiervoor kiest, worden jouw mijlpalen niet gevierd zoals de mijlpalen van de mensen die kiezen voor huisje, boompje, beestje. Hierdoor kan je nogal het gevoel krijgen dat jouw prestaties niet net zo belangrijk zijn als die van anderen. Hieruit is het idee voor een career shower geboren.

Wat is een career shower?

Een career shower is een feestje waarbij je jouw carrière prestaties en mijlpalen viert. Denk aan het krijgen van een belangrijke promotie of het krijgen van je droombaan. Op deze manier kun je alsnog jouw belangrijkste momenten vieren, zonder dat je het gevoel hebt dat je moet voldoen aan traditionele eisen. Tijdens een career shower is alle aandacht op jou gericht en krijg jij jouw momentje in de spotlights. En dat zonder de stereotypische spelletjes die je vaak ziet bij babyshowers zoals het raden van het gewicht van de baby.

Voor wie is een career shower?

Career showers kunnen voor iedereen georganiseerd worden, maar ze zijn specifiek bedoeld voor de mensen die ervoor kiezen om kindloos door het leven te gaan of de mensen die geen kinderen kunnen krijgen. Op deze manier krijgen zij het gevoel van een babyshower, zonder de verplichting om daadwerkelijk voort te planten. Het is geschikt voor de meiden die nog single zijn, of de meiden die wel een partner hebben maar er bewust voor kiezen om (nog) niet aan kinderen te beginnen. Je kunt een career shower inrichten zoals jij dat wil. Je kunt het op een casual manier aanpakken door bijvoorbeeld een gezellige lunch of high tea te organiseren, maar je kunt ook groots uitpakken met een feestje met extravangante dress code. Er zijn geen regels! Maak het een dag die draait om jouw prestatie en wees ook vooral niet bang om hierover te praten met je gasten. Praat over elkaars werk, geef elkaar advies en vraag naar elkaars doelen en dromen. Een career shower is een perfect moment om even stil te staan bij het feit dat je ook een gelukkig leven kunt leiden zonder nageslacht en dat je absoluut geen mindere vrouw bent doordat je geen moeder bent of wil worden!

Lees ook: Zo zorg je dat je lekker in je vel zit tijdens werk