Zo zorg je dat je lekker in je vel zit tijdens werk

Werk & studie door Anjali

Als je het druk hebt op je werk, loop je de kans dat je vooral in je hoofd gaat zitten. Dat moet je niet willen, want wie lekker in z'n vel zit levert beter werk en gaat weer fris en fruitig naar huis. Zo zorg je dat je lekker in je vel zit tijdens werk.

Naar buiten

Misschien wel de belangrijkste manier om lekker in je vel te blijven zitten op je werk. Een beetje bewegen in combinatie met de buitenlucht zijn perfecte manieren om weer op te laden. Het hoeft nog geen kwartiertje te duren, maar je kunt er daarna weer lekker tegenaan. Andere manieren om wat meer beweging te krijgen zijn de trap nemen, naar collega's toe lopen in plaats van ze te mailen en boodschappen doen in je pauze. Dit is efficiënt én goed voor je concentratie!

Let op je houding

Kijk af en toe naar jezelf: hoe zit je erbij? Bij veel stress nemen veel mensen een verkrampte houding aan, en als je van jezelf weet dat je meer voorover buigt of ineengedoken gaat zitten als je het druk hebt kun je oefenen een andere houding aan te nemen. Een bal kan enorm helpen, omdat deze je dwingt rechtop te gaan zitten. Nog beter: werk af en toe staand.

Leg je telefoon weg

Dit klinkt misschien heel voordehandliggend, maar het werkt wel. Leg je telefoon buiten handbereik. Op deze manier mis je geen belangrijke telefoontjes, maar blijf je niet eindeloos door sociale media heen te scrollen. Je zult je veel energieker en meer gefocust voelen, want je telefoon steeds pakken maakt duf en leidt ontzettend af.