Uit onderzoek blijkt: op deze leeftijd vind je je werk het minst leuk

Werk & studie door Anne-Fleur

Waarschijnlijk vind jij je werk hartstikke leuk, maar heb je obviously ook wel eens dagen waarop je niet kan stoppen met klagen over je baan, je collega's en het werk dat je moet doen. Daar is helemaal niks geks aan, maar merk je dat je de laatste tijd wel heel erg stoort aan je werk, dan kan dat zomaar met je leeftijd te maken hebben. Op déze leeftijd vinden mensen hun werk - volgens onderzoek - namelijk het minst leuk. 

Lees ook: Wat is de beste tijd om je werkdag te beginnen?

Op deze leeftijd vinden we werk het minst leuk

Zit jij op een leeftijd tussen de 25 jaar en de 34 jaar en vind jij je werk momenteel vreselijk? Nou, dan zijn de onderzoekers van YouGou waarschijnlijk erg blij met je. Zij onderzochten namelijk wat werkenden van de balans in hun werk- en privéleven vinden. Van de respondenten tussen de 25 jaar en 34 jaar gaf twintig procent aan dat ze hier niet blij mee zijn en werk en privé dus uit balans is. 

Wat vinden we dan zo vreselijk? 

Uit het onderzoek is ook gebleken wat de 25 tot 34-jarigen dan wel zo vreselijk vinden aan hun baan. Het grootste irritatiepunt zou namelijk zijn: het beantwoorden van emails buiten werktijd om. Bijna de helft van deze werkenden heeft aangegeven dat weleens gedaan te hebben. Dat is naar onze mening een best hoog aantal, zeker omdat emails beantwoorden buiten werktijd waarschijnlijk niet in je contract staat... 

Ook het opnemen van werktelefoontjes en het "moeten" terugappen wanneer je op vakantie bent (of überhaupt vrij bent) staat hoog op de lijst van irritaties. Zo'n 38 procent van de ondervraagden gaf aan dit regelmatig te moeten doen.

Even doorzetten

Of je nu al 35 bent of nog maar net aan je 25e begint, even doorzetten met werken moeten we allemaal. Onze main tip om je work-life balance zo recht mogelijk te houden, is om toch te proberen je grenzen te behouden. In principe ben je je werk buiten werktijd om natuurlijk helemaal niets verplicht. Dus wil/kan je iets niet doen, dan mag je dat gerust zeggen. Altijd voor jezelf opkomen!

Lees ook: Verrek! Zo voorkom je een zere nek of rug na een werkdag