Mama / Kinderen
Kinderen

Babynamen 2019: dit zijn de trends

Henk, Truus, Piet, Anita en Bert. Over een tijdje zijn ze er niet meer. Zelfs de 'moderne' namen Sam en Sophie zijn inmiddels geen koplopers meer. Welke babynamen zijn in 2019 in de mode? Dit zijn de trends.

babynamen 2019

Lees ook: De leukste Oud-Hollandse babynamen voor jongens en meisjes

Korte babynamen

De laatste jaren houden we van korte en krachtige namen. In de top 20 babynamen voor jongens en meisjes staan voornamelijk namen met één of twee lettergrepen. Ook in 2019 wordt dit weer heel populair. De namen worden zelfs korter. Geliefde namen zoals Julia, Sophie, Sara en Nora worden Juul, Soof, Saar en Noor. En jongensnamen als Lucas, Arnoud, Matthijs en Daniël, worden Luuk, Noud, Thijs en Daan. 

Jongensnamen met 'ai' of 'ay'

Ouders gaan net als in 2018 weer voor stoere jongensnamen. Namen met de 'ay'-klank doen het vooral goed. Denk aan Jayden, Kayden, Jaylano, Djaiden of Aidan.

Meisjesnamen die eindigen op -lou

Een opkomende trend voor 2019 zijn namen de eindigen op -lou. Bijvoorbeeld: Milou, Jalou, Lilou of Philou.

Oudhollandse babynamen 2019

Nadat Engelse namen een tijdje domineerden, gaan veel ouders de laatste jaren terug naar Hollandse roots. Ook in 2019 zijn Oudhollandse namen weer populair, zoals: Saar, Noor, Tess, Evi, Lotte, Lieke, Fenna, Maud en Sem, Luuk, Daan, Bram, Mees, Noud en Thijs.

Stoere babynamen

Zowel voor meisjes als voor jongens is een stoere, krachtige naam een hit. Het liefst een korte naam met harde klanken: Jax(x) en Otis voor jongens en Quinn en Robin voor meisjes.

Opkomende babynamen 2019

Namen die steeds vaker gehoord worden bij meisjes zijn: Vosse, Philou, Lois/Loïs, Noé, Feline. En bij jongens: Fosse, Otis, Yassin, Jaxx, Mats, Noud en Dex.

Top 10 babynamen voor 2019

Aan de hand van de trends heeft Baby24.nl een voorspelling gedaan welke meisjes- en jongensnaam in 2019 zullen domineren.

Meisjesnamen 2019 top 10

 1. Julia

 2. Sophie
 3. Mila
 4. Emma
 5. Tess
 6. Zoë
 7. Noor
 8. Elin
 9. Sara
 10. Yara

Jongensnamen 2019 top 10

 1. Levi
 2. Finn
 3. Noah
 4. Lucas
 5. Sem
 6. Tygo
 7. Julian
 8. Mees
 9. Jesse
 10. Luuk

Lees ook: Swipen maar! Er is nu Tinder voor Nederlandse babynamen