Robinson-kijkers reageren massaal op 'vies spelletje' in de expeditie: "idiote heksenjacht"

Media door Jennifer

Nu ze bij de samensmelting zijn aangekomen in Expeditie Robinson, is het spel pas écht begonnen. De strijd is individueel, dus het is ieder voor zich. Daardoor moet je eigenlijk wel bondjes creëren en plannetjes smeden. Anders overleef je het waarschijnlijk niet. En vlak na de samensmelting wordt het eerste vieze spelletje gespeeld! Allemaal dankzij een mogelijke leugen van Jaimie, die overigens kampt met flinke heimwee. We nemen je mee door de aflevering!

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Heimwee slaat toe in Expeditie Robinson

De deelnemers van Expeditie Robinson zijn in aflevering 10 aanbeland in de fase na de samensmelting. Dit betekent meteen dat ze zo'n beetje op de helft van de expeditie zitten. De overgebleven kandidaten hebben al een aardig lange rit achter de rug, waardoor heimwee toeslaat in de expeditie. Vooral Jaimie Vaes blijkt hier enorm last van te hebben. Het is zelfs zo heftig, dat ze eigenlijk gewoon naar huis wil. Ze ziet wel in dat ze ver kan komen in het spel, maar: "Het gemis is nu gewoon heel groot." En dan bedoelt ze vooral het gemis naar haar zoontje Lio. Haar besluit staat dus ook vast en ze vertrekt vrijwillig uit de expeditie.

Vooral buddy Maxim heeft er moeite mee, maar iedereen respecteert haar keuze. "Als moeder van een kind heb je altijd een vrijbrief om hier te vertrekken," vertelt Mark. "Expeditie is belangrijk, maar als er iets belangrijker is dan expeditie is dat wel de relatie met je kind." Al gaat Jaimie natuurlijk niet zomaar weg uit het spel. Voordat ze de rest meldt over haar vertrek, neemt ze samen met Mark eerst nog even Maxim apart. Ze besluit vervolgens een flink bommetje te droppen, die grote gevolgen kan hebben voor Krista.

Strategische Krista?

Jaimie en Mark vertellen Maxim over een verhaal van Eva, waarom ze daadwerkelijk Chelsey hebben weggestemd. Volgens Eva zou niemand minder dan Krista hebben gezegd, dat ze Chelsey een slang vindt. "En dat zij wordt beschermd door de mannen en daarom eruit moet," aldus Jaimie. Ze noemt het vervolgens een slimme zet van Krista. Mark concludeert uit het verhaal ook, dat Krista dus "eigenlijk haar positie aan het rechtzetten was". Alleen zorgt het verhaal van Jaimie wel voor een twist in gedachte bij Maxim. Hij kan het niet hebben, dat Krista dus al vanaf het begin zo strategisch bezig is.

De kijkers van Expeditie Robinson zijn echter nogal verbaasd over het verhaal van Jaimie. Ze hebben Krista nooit horen zeggen, dat ze Chelsey een slang vindt. De makers zouden zo'n belangrijke quote toch niet achterhouden voor de kijkers? Krista vroeg eerder wel aan Eva op wie zij zou willen stemmen. Toen noemde Eva Jaimie en Chelsey gelijkwaardig, maar vond ze toch dat Chelsey eerder weg zou moeten. Krista reageerde toen, dat Eva "vol verrassingen" zit. Het lijkt er dus op, dat Eva destijds zelf op het idee kwam om Chelsey weg te stemmen. Ze nam Krista alleen in vertrouwen over haar immuniteitsmunt, meer niet.

Vies spelletje van Jaimie én Maxim

Kijkers vinden dan ook, dat Jaimie én Maxim een vies spelletje hebben gespeeld. Yep, Maxim heeft bijbedragen aan het vieze spelletje, doordat hij het verhaal van Jaimie heeft doorverteld aan zijn maatjes Radmilo en Floris. Hij heeft het persoonlijk ook wat zwaar en heeft bijna net zoveel heimwee als Jaimie. Nu met het verhaal van Krista erbij - over Chelsey en het achterhouden van Eva's immuniteitsmunt - wordt het alleen maar zwaarder voor hem. "Daardoor weet ik gewoon niet hoelang ik het nog volhoud hier," legt hij uit aan zijn buddies. Maar hij wil wel nog één ding doen: Krista wegstemmen.

En de 'heksenjacht' op Krista wint hij nog ook, ondanks dat Krista als verliezer van de immuniteitsproef zich nog mag verdedigen. In eerste instantie verloor ze haar stemrecht door het verlies, maar dankzij een duel tegen Mark kaapte ze zijn stemrecht weg. Het mocht alleen niet baten, waardoor ze nu alsnog met 1 - 0 achter staat. Niet alleen heeft ze een zwarte stem, maar ook een hele groep tegen zich. Wordt het volgende week toch haar ondergang of gaat ze volop in tegen Maxim? Iets wat de kijkers waarschijnlijk niet erg zouden vinden:

Lees ook: Heftig: publieksfavoriet Mark Baanders vond Expeditie Robinson een "traumatische ervaring"

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland