Expeditie Robinson-kijkers uiten massaal respect voor Jaimie Vaes: "wat een mooi mens"

Media door Jennifer

Jaimie Vaes was meteen een opvallende naam na de bekendmaking van de deelnemers uit Expeditie Robinson 2023. Alleen was niet iedereen even fan van Jaimie. Na de nieuwste Robinson-aflevering zijn een heleboel meningen veranderd over haar, zien we bij de kijkers op social media. Zij uiten massaal lof en respect voor Jaimie, die als enige opkomt voor mede-kandidaat - en 'zwarte schaap' - Eva Simons.

'Zwarte schaap' Eva Simons in Expeditie Robinson

Soms kan het er nogal gemeen aantoe gaan in Expeditie Robinson. Alles voor de winst, hè? In aflevering 5 van de expeditie is het wederom Kamp Noord, die de immuniteitsproef wint. Het is daarmee alweer de derde winst op rij voor het team, dat nog geen één eilandraad heeft meegemaakt. Al zou een eilandraad voor sommige deelnemers uit het blauwe team wel goed uitkomen. Zo begint de aflevering met een roddelende Jochen Otten en Maxim Froger, die wat klagen over de nogal enthousiaste Eva Simons. Willem Voogd zit er ook bij, maar lijkt meer een meeloper in het gezelschap. Hij zit erbij en lacht wat mee.

Ondertussen krijgt Eva zelf ook het gevoel, dat er een soort clubje is die met elkaar naar de finale wil. Daardoor voelt zij zich nog niet helemaal thuis in het kamp, waar ze als laatste bij is gekomen. Na de proef lucht ze haar hart bij de enige, die nog aandacht lijkt te hebben voor haar: Jaimie Vaes. Tegen haar vertelt Eva hoe Jochen een aparte opmerking maakte. "Letterlijk zei hij: wel fijn dat je nog niet naar huis hoeft, hè," zegt ze vol verbazing. Daarna had hij wel door wat hij zei, alleen dacht Eva toen al: f*ck you.

Jaimie Vaes

Jaimie voelt zich rot voor Eva, die eigenlijk gewoon wordt gepest door kampgenoten. Ze besluit dan ook een handje te helpen. "Ik ga even kletsen in het water," zegt ze, waarna ze zich bij het 'clubje' voegt. Eenmaal daar aangekomen lucht Jaimie gewoon haar hart en zegt ze gewoon waar het op staat. "Ik benoem het beestje gewoon direct bij de naam. Wat ik vind, wat ik zie," vertelt ze voor de camera. "En eh, ja... Of we daar gewoon wat met z'n allen aan kunnen doen." Ze begrijpt dat haar kampgenoten een spel spelen, die iedereen wil winnen. "Maar kijk ook naar elkaar, hoe iemand daarop gaat," zegt ze dan. "Maak die vrouw ook met iets blij. Ze doet verder wel gewoon haar best. Ik vind het gewoon kut." Ze vertelt daarbij nog maar eens, hoe rot Eva zich voelt en zich een 'zwart schaap' noemt. "We zijn niet meer dan haar of minder dan haar. We zijn allemaal gelijk hier," sluit ze haar toespraak fierce af. Iedereen luistert aandachtig en Jochen is het zelfs eens met Jaimie, ondanks dat hij eerder de rotopmerking maakte naar Eva.

Wanneer ze later hun gewonnen watermeloen eten, hebben ze het natuurlijk nog even over de situatie met Eva. "Hé Eef, we willen je erbij hebben, hè," reageert Willem als eerst. Roberta Pagnier heeft nog wel een kleine kanttekening. "We moeten het met z'n allen doen," zegt ze. "Jij moet gaan proberen te ontvangen, wat wij jou gaan geven. En wij moeten gaan geven. Zo werkt het." Smart.

Kijkers uiten respect voor Jaimie

De sterke houding van Jaimie tegenover de rest zorgt voor een hoop lofuitingen op socialmediakanaal X. De kijkers van Expeditie Robinson uiten massaal liefde en respect voor de deelneemster. "Jaimie wint zoveel punten vandaag," reageert een kijker, terwijl een ander even een nieuwe naam voor haar heeft bedacht: "Jaimie Baes." Ook noemt een kijker haar een "mooi mens".

Lees ook: Oeh! Déze populaire realitysterren en influencers worden in het diepe gegooid in nieuw survivalprogramma

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland