Strijd barst weer los: dit zijn de deelnemers van Expeditie Robinson 2023

Media door Jennifer

De zomer komt alweer bijna op de helft, waardoor het dus bijna tijd is voor het nieuwe tv-seizoen. Eén van de populairste tv-programma's is al jaren Expeditie Robinson en ook in 2023 komt er natuurlijk weer een nieuw seizoen. De grote vraag onder fans reist nu: welke BN'ers zien we deze keer terug op het onbewoonde eiland? We've got you! Dit zijn de deelnemers van Expeditie Robinson 2023.

Expeditie Robinson 2023: de deelnemers

In de huidige tijd waarin we leven, kunnen geheimen moeilijk binnen gesloten deuren blijven. Of course hebben de juicekanalen al het een en ander gespeculeerd over mogelijke deelnemers van Expeditie Robinson 2023. Alleen waren dit allemaal geruchten en we weten nog steeds niet of alles klopt, maar daar gaan we wel snel achterkomen. RTL heeft nu namelijk via Instagram de eerste twee BN'ers onthuld, die meedoen aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

1. Frits Wester

De eerste BN'er die meedoet aan Expeditie Robinson 2023 is Frits Wester, die je vooral kent als politiek verslaggever bij het RTL Nieuws. Al jaren begeeft hij zich in de politieke wereld en loopt hij rond op het Haagse Binnenhof. Grote kans dat hij dus wel raad weet met al het gekonkel op het onbewoonde eiland. Het is overigens niet zijn eerste tv-avontuur. In 2022 deed Frits namelijk ook al mee aan De Verraders, waar hij daadwerkelijk één van de verraders was. Hij kan dus wel sneaky zijn.

2. Jaimie Vaes

De tweede deelnemer van Expeditie Robinson 2023 is Jaimie Vaes. Jamie werd bekend als de ex van rapper Lil Kleine, waarmee ze een roerige relatie heeft gehad. Ze hadden een lange relatie en waren zelfs verloofd, maar het ging mis doordat hij haar mishandelde - zowel fysiek als mentaal. "Mentaal is het ook heel zwaar om in een giftige relatie te zitten. Het is bijna niet te bevatten als je zoveel van iemand houdt, dat iemand je zoveel pijn kan doen," vertelde ze na de break up in een openhartig interview bij Khalid & Sophie. Nu is Jaimie echter weer terug en lijkt ze sterker dan ooit. We zijn benieuwd, hoe ze het ervan zal brengen op het eiland!

3. Guido Spek

De volgende deelnemer van Expeditie Robinson 2023 is muzikant en acteur Guido Spek. Hij werd in het verleden vooral bekend door zijn rol als Sjoerd in de populaire soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daar is hij inmiddels al een tijdje mee gestopt. Hij maakt nu voornamelijk nog muziek. In een filmpje op Instagram laat hij alvast zichzelf zien met ontbloot bovenlijf. Hij wordt in ieder geval dus een fijn persoon om naar te kijken gedurende het seizoen. *wink*

4. Iris Enthoven

De vierde deelnemer van Expeditie Robinson 2023 is presentatrice en radiomaker Iris Enthoven, die je momenteel samen met dj Bas Menting elke vrijdagavond hoort tussen 19:00 en 22:00 uur op Radio 538. Op haar eigen Instagram maakt zij haar deelname bekend. "Little Iris would be so proud," schrijft ze. "Een programma wat ik al zo lang écht geweldig vind, heb ik gewoon aan mee gedaan! EXPEDITIE ROBINSON 2023 let's goooooo!" Dat klinkt veelbelovend. Het lijkt erop dat zij in ieder geval echt de strijd aangaat met haar mede-kandidaten.

5. Roosmarijn Wind

En door naar Expeditie Robinson-deelnemer nummero 5: Roosmarijn Wind. Roosmarijn is een actrice, die vooral bekend is geworden dankzij de serie Spangas. Daarnaast speelde ze ook in de series Tatta's en Flikken Rotterdam. Naast acteren doet ze ook veel als stemactrice en nu begint ze dus aan een nieuw avontuur in Expeditie Robinson. Op Instagram schrijft ze enthousiast: "Maandenlang voorbereidingen gedaan voor mijn lievelings/droomprogramma. Heeft dit geholpen allemaal? KIJKEN."

6. Chelsey Weimar

Dan komen we aan bij de zesde deelnemer van Expeditie Robinson 2023 en waarschijnlijk één van de mooiste deelnemers van het seizoen. Model Chelsey Weimar doet namelijk ook een poging om de Robinson van dit jaar te worden. Naast dat zij model is, is zij momenteel ook samen met de zoon van Linda de Mol: Julian Vahle. Op haar eigen Instagram kondigt het model haar deelname aan Robinson aan en zien we een prachtige, au naturel persfoto. "SCREAMING!!!" begint ze het bericht onder haar foto. "Zolang ik mij kan herinneren ben ik een trouwe kijker van dit fantastische programma en ik heb altijd gehoopt dit ooit een keer zelf mee te mogen maken. Daarom kan ik het dan ook nog steeds niet helemaal geloven, dat ik dan eindelijk kan zeggen dat ik mee doe aan Expeditie Robinson 2023!"

7. Hassan Slaby

Naast Guido Spek zien we nóg een oud-soapie uit Goede Tijden, Slechte Tijden in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Ook acteur Hassan Slaby gaat in 2023 namelijk de strijd aan op het bekende, onbewoonde eiland, zo lezen we bij Cosmopolitan. Naast GTST is Hassan ook bekend van rollen in de serie Spangas en films Razend en Rokjesdag.

expeditie robinson 2023 hassan slaby

8. Radmilo Soda

De achtste deelnemer van Expeditie Robinson 2023 is een minder bekende Nederlander. Radmilo Soda is een bekend uit de fitnesswereld. Hij is namelijk een trainer en lifestylecoach. Via Grazia werd bekendgemaakt dat de sportieveling nu één van de deelnemers is in het nieuwe seizoen van Robinson. En waarschijnlijk maakt hij veel kans op de winst, aangezien hij dus wel één van de fitste kandidaten is.

expeditie robinson 2023 radmilo soda

9. Willem Voogd

De volgende deelnemer die zich mag toevoegen in het rijtje met deelnemers van Expeditie Robinson 2023 is acteur Willem Voogd. Op Instagram deelt hij enthousiast over zijn deelname, gepaard met een aantal kiekjes van zijn voorbereidingen. Yep, Willem gaat duidelijk voor de Robinson-titel! Op de foto's zien we hoe hij geoefend heeft met de welbekende evenwichtsbalk en natuurlijk het leggen van knopen. Altijd handig.

10. Krista Arriëns

Dan hebben we nog een BN'er die mogelijk iets minder bekend is bij de meesten. Krista Arriëns is een theatermaker en bekend van de De Sekszusjes. Op Instagram schrijft ze wat voor een "bi-zar vet, gestoord, keihard, hartverwarmend avontuur" het was om mee te doen aan Expeditie Robinson. "Ik wil dit nooit meer doen en morgen meteen weer tegelijkertijd," zegt ze. Net als Radmilo en ook Willem werd Krista aangekondigd via Grazia.

11. Roberta Pagnier

Natuurlijk kan in het Robinson-gezelschap een chefkok niet ontbreken. Er moet toch iemand zorgen voor alle lekkere maaltijden? In 2023 hebben we Roberta Pagnier, die je vast weleens voorbij hebt zien komen op 24Kitchen. Of misschien herken je haar nog uit het tv-programma Life4You met presentatieduo Carlo & Irene. Nu mag ze in Expeditie Robinson de strijd aan gaan met haar mede-deelnemers, waarbij ze sowieso al één streepje voor heeft dankzij haar kookvaardigheden. Zo weten we inmiddels uit ervaring.

12. Iris van Lunenburg

Toen er nog allemaal rumours rondgingen over eventuele deelnemers van Expeditie Robinson 2023, kwam de naam Iris van Lunenberg nog niet voorbij. Maar toch is ook deze mondige presentatrice en columnist één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen. Stiekem verwachten we van Iris toch wel, dat ze de boel kan opspicen op het onbewoonde eiland. Ze is niet op haar mondje gevallen.

13. Ilse Paulis

Wat we elk seizoen van Expeditie Robinson ook terugzien bij de deelnemers is een olympisch kampioen. Deze keer voegt roeister Ilse Paulis zich bij het gezelschap. Ook zij is één van de deelnemers van Expeditie Robinson 2023. In 2016 werd ze samen met Maaike Head olympisch kampioen in de lichtgewicht dubbeltwee. Haar topsportcarrière heeft ze inmiddels achter zich liggen, maar grote kans dat ze haar sportersmentaliteit nog steeds in zich heeft.

14. Mark Baanders

Expeditie Robinson is niet Expeditie Robinson zonder het nodige gekonkel. Waarschijnlijk gaat Mark Baanders, presentator bij PowNed, ook wel voor de nodige drama zorgen tijdens dit seizoen. PowNed-verslaggevers staan er vaak toch wel om bekend, dat ze niet bang zijn om het woord te nemen. Denk maar eens terug aan oud-deelnemer Dennis Schouten.

15. Armand Rosbak

Dan komen we alweer aan bij de vijftiende deelnemer, Armand Rosbak. Armand is één van de jongste van de groep en van beroep een acteur. Hij speelde onder meer in De Slet van 6 VWO en net als Hassan en Roosmarijn in Spangas. Ook heeft hij een uitstapje mogen maken naar het buitenland, toen hij een rol kreeg in de BBC One-serie The Serpent.

16. Jochen Otten

De zestiende deelnemer van Expeditie Robinson 2023 gaat gegarandeerd voor een hoop gelach zorgen. Jochen Otten is namelijk een cabaratier en één van de Sluipschutters. Hij is ook al iets ouder dan de rest, maar dat zegt natuurlijk niets over zijn fysieke gezondheid. Wie weet wordt hij wel de grote verrassing van het nieuwe seizoen.

17. Irene van de Laar

Deelnemer nummero 17 van Expeditie Robinson 2023 is het voormalige model Irene van de Laar. In de jaren 90 werd zij omgeroepen tot Miss Universe Holland, maar inmiddels is ze vooral moeder en nog wel werkzaam als voice-over, presentatrice en schrijver. Genoeg tijd dus voor een deelname aan het populaire overlevingsprogramma van RTL, dat ze zelf een "soort Lowlands zonder pretpakket" noemt, zo schrijft ze op Instagram. "Ik ben zo blij, dankbaar, en een klein beetje trots ook wel... Gelachen, gehuild en geleerd!"

18. Maxim Froger

Nog een naam waarvan het gerucht al rond ging en die zich officieel mag toevoegen aan het deelnemers-lijstje van Expeditie Robinson, is zanger Maxim Froger. Hem ken je natuurlijk allereerst als de zoon van zanger René Froger, die momenteel vooral bekend is van De Toppers. Maar daarnaast is hij zelf ook bezig met muziek. Zo heeft hij een liedje gemaakt, Flirt, samen met onder meer rapper Donnie. Nu doet hij mee aan het nieuwe seizoen van Robinson, wat volgens hemzelf "een jongensdroom is die uitkomt".

19. Eva Simons

Iemand die je waarschijnlijk wel kent, is zangeres Eva Simons. Al is het alleen al van bijvoorbeeld haar grote hit This Is Love met Will.I.Am, die nog regelmatig voorbijkomt op de radio. Nu doet de zangeres mee aan Expeditie Robinson 2023 en op Instagram schrijft ze: "Wat een lijp avontuur was dit." Grote kans dat ze flink zal strijden voor de winst, want ze noemt zichzelf "een echte vechter". Daarnaast sluit ze haar Instagrampost af met: "Dit wordt een killer season." We zijn benieuwd!

20. Floris Göbel

Expeditie Robinson belooft in ieder geval een seizoen te worden, waarin waarschijnlijk wel veel vis wordt gevangen. Zo hebben we tot slot dan nog deelnemer Floris Göbel, die van beroep een natuur- en dierenexpert is en presentator bij Dierenpraat TV. De verwachtingen zijn daardoor redelijk hoog, wat betreft zijn skills voor het vinden van eten op het onbewoonde eiland. Laten we hopen dat er überhaupt genoeg vissen rondzwemmen in de zee. Op Instagram schrijft Floris namelijk wel heel mysterieus: "Wat een gestoord avontuur was dit zeg. Ongelofelijk. Eens ff kijken of we er wat van gaan bakken."

Nieuw presentatieduo

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson 2023 krijgt naast nieuwe deelnemers ook een nieuw presentatieduo. Nicolette Kluijver presenteert Expeditie Robinson dit jaar namelijk met Art Rooijakkers, die het eigenlijk een jaar eerder al zou presenteren met haar. Alleen had Art in 2022 helaas stemproblemen, waardoor hij even uit de running was. Hij werd toen tijdelijk vervangen door Rick Brandsteder, maar nu is hij weer back in action!

Wanneer komt Expeditie Robinson 2023 op tv?

Vanaf zaterdag 2 september kunnen we dan eindelijk genieten van een nieuw seizoen Expeditie Robinson, dat meteen begint met een heus Robinson-weekend. We krijgen namelijk meteen twee nieuwe afleveringen achter elkaar op zaterdag én zondag. Daarna is Expeditie Robinson alleen nog elke zondag om 20:00 uur te zien bij RTL4.

Welke andere BN'ers meedoen aan Expeditie Robinson 2023, weten we op dit moment nog niet. Maar grote kans dat de rest van de deelnemers spoedig volgt, waarschijnlijk via allemaal andere (social)mediakanalen. We houden je op de hoogte via dit artikel!

Lees ook: Expeditie Robinson 2023: alles wat je wil weten