Robinson-kijkers niet gecharmeerd door gedrag Maxim Froger: "snapt hij het spelletje niet?"

Media door Jennifer

Na een verrassende eilandraad in de vorige aflevering van Expeditie Robinson, is de sfeer in Kamp Noord nogal omgeslagen. De teamgenoten van Eva Simons voelen nu nóg meer irritaties door haar actie met de immuniteitsmunt, vooral Maxim en Radmilo kunnen er niet meer tegen. Al zijn de Robinson-kijkers op hun beurt niet gecharmeerd door het gedrag van Maxim (en de rest), die wat hen betreft niet goed inziet dat Eva gewoon een goed spel speelt.

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Irritaties bij Kamp Noord in Expeditie Robinson

Voor de eilandbewoners van Kamp Zuid begint de nieuwe dag lekker rustig. Ze praten gezamenlijk wat na over de vorige dag onder het genot van een typisch Robinson-ontbijt. Bij Kamp Noord is het wel andere koek. Daar is de sfeer totaal weg na de verrassende eilandraad, waarbij Eva door een tactische zet Chelsey heeft weggestuurd. Na de eilandraad is de sfeer al meteen om. "Kan wel janken," reageert Jaimie, die nu haar vriendinnetje kwijt is. En volgens Radmilo zijn ze "zwaar verrast". Maxim is alleen nog maar chagrijniger geworden door Eva en ook pessimistisch: "Zitten we hier over twee dagen weer." De twee laatstgenoemde zorgen die avond nog voor een kleine discussie in het team. Vooral Radmilo en Maxim uiten hun irritaties. "Je doet nul moeite om in het team je plek te vinden," reageert Radmilo. Iets wat Eva toch echt anders ziet. Volgens haar krijgt ze niet de kans, doordat iedereen overal zit te smoesen en haar steeds ontwijkt. Ook denken ze dat de actie van vorige week een wraakactie was op Chelsey, die haar ooit naar Afvallerseiland stuurde. "Waarom doen ze zo moeilijk?" reageert Eva voor de camera. "Dit is toch het spel?"

Op Afvallerseiland wordt Chelsey gelukkig wel warm verwelkomd, vooral dankzij het gezang van Mark. "Welkom, welkom! Je hoort bij de drie biggetjes," roept hij vrolijk. Het doet haar vast goed na een heftige eilandraad, waar Eva volgens haar "een vies spelletje" heeft gespeeld. Ook zij denkt dat Eva wraak nam op haar.

De enige die zich nog in Eva kan verplaatsen, is Krista. Zij ziet wel in dat haar teamgenoot gewoon een spel heeft gespeeld. En Eva heeft duidelijk door dat er een belangrijk persoon weg is uit het kamp. "Ze zijn hun darling kwijt," reageert ze op de enorme spanning binnen het team. Het is wat het is, toch?

Immuniteitsmunt?

Wanneer ze weer vertrekken naar de immuniteitsproef, gaat Kamp Noord er natuurlijk wel voor. Ze willen niet weer naar de eilandraad. Het zou de sfeer alleen maar meer verpesten. Tijdens de immuniteitsproef strijden ze niet alleen voor de totem, maar ook voor een mand vol heerlijke sinaasappels. Yum! Helaas blijkt Kamp Zuid echt te sterk, want Kamp Noord maakt helemaal geen kans en gaat met nul punten wéér naar de eilandraad. Radmilo is er helemaal klaar mee, maar ook Maxim zal niet blij zijn.

Gedurende de proef had hij al spijt, dat hij niet was begonnen. Hij dacht namelijk dat hij het wel sneller had gekund dan zijn mede-kandidaten. Al had hij daarna alsnog verloren van het andere team, zodra hij aan de beurt was. Tja. Natuurlijk begint het gekonkel weer, zodra ze terug zijn op het eiland. In het water smoezen Maxim, Floris en Radmilo wat met elkaar. "Ik trek deze situatie echt voor geen meter," reageert Maxim. Hij vermoedt ook dat Eva nog een tweede immuniteitsmunt heeft. Ze reageert volgens hem veel te blij op het verlies van hun team. Het helpt niet mee, als Eva later in een groepsgesprek zegt dat iemand meerdere troeven kan hebben. Ah oh! *wink*

Kijkers niet gecharmeerd door Maxim

Helaas voor Eva heeft ze toch echt geen tweede immuniteitsmunt. Ja, helaas, want zoals verwacht stemt het hele team op haar tijdens de eilandraad. Ze wordt massaal van het eiland gestuurd, maar mag wel nog een keer naar Afvallerseiland. Oeh! Ondertussen zijn de Expeditie Robinson-kijkers nogal kritisch op het gedrag van Maxim, die ze niet kunnen uitstaan. "Snapt hij het spelletje niet?" vraagt iemand zich af. Hij reageert volgens veel kijkers te fel op Eva en haar eerdere actie met de immuniteitsmunt. Al vinden sommige kijkers het hele team "hypocriet": "Alsof ze dat zelf niet hadden gedaan, als ze zo'n munt hebben."

Nu Eva voor een tweede keer naar Afvallerseiland mag, begint ze overigens wel op een oud-kandidaat van Expeditie Robinson te lijken. Herinneren we ons Soundos El Ahmadi nog, die meedeed aan het seizoen in 2017? Zij haalde uiteindelijk de finale, terwijl ze iedereen irriteerde met haar acties. Zou Eva de nieuwe Soundos kunnen worden?

Lees ook: Deze sterrenbeelden overleven niet 1 dag in Expeditie Robinson

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland