Kijkers smullen van Eva's geniale actie in Expeditie Robinson: "niks wraakactie, gewoon goed gespeeld"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is nog maar net begonnen, maar loopt nu al op stoom. Kamp Noord leek de hele tijd de bovenhand te hebben, maar daar komt verandering in tijdens de zesde aflevering. Ook zorgt een geniale actie van Eva Simons voor een plot twist, die een hoop geschokte gezichten oplevert. Al zitten de kijkers vooral te smullen voor de buis, want de expeditie is nu écht begonnen.

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Mix up bij teams in Expeditie Robinson

Het is in aflevering 6 van Expeditie Robinson tijd voor de welbekende mix up. Aan het begin van de aflevering wordt aan beide teams gevraagd, om te bepalen wie van hen als beste 'evenwichtige keuzes' kan maken. Voor Kamp Noord is dat Chelsey en bij Kamp Zuid wordt Ilse gekozen als meest evenwichtige persoon. Ondertussen bedenken de teams zich natuurlijk, waar deze keuze voor wordt gemaakt. Een evenwichtsproef? Nou, nee, ze moesten het niet zo letterlijk nemen. Chelsey en Ilse blijken de team captains van twee nieuwe teams. OMG! Zij mogen om en om bepalen wie er bij hen in het team komt. In het nieuwe Kamp Noord zitten uiteindelijk Chelsey, Radmilo, Maxim, Floris, Krista, Eva en Jaimie. Bij Kamp Zuid zitten Ilse, Willem, Armand, Iris, Jochen, Guido en Roberta.

De mix up binnen de teams blijkt voor het nieuwe Kamp Zuid een fijne bijkomstigheid. Voor het eerst winnen ze namelijk de immuniteitsproef, waardoor Kamp Noord naar de eilandraad moet. Vooral voor nieuweling Floris geeft dit wel wat spanning, aangezien hij de enige nieuwe is binnen het team. Al hebben ze ook nog steeds de drukke Eva, waar vooral Maxim zich nogal aan irriteert.

Plot twist tijdens eilandraad

In haar vorige team voelde Eva zich al het 'zwarte schaap' en in haar huidige team lijkt ze dezelfde rol te krijgen. Zo hoort ze nu eindelijk van Chelsey, waarom ze in de eerste aflevering werd weggestuurd. "We hebben een selectie gemaakt van de minst fysieke, die daar stonden," legt ze uit. En één van hen was dus Eva, die vervolgens dus helaas naar afvallerseiland moest. Ze vindt het eerlijk gezegd niet zo leuk om te horen, vertelt ze aan de camera. "Ik weet wel dat ik wat zwaarder ben, maar dat betekent niet dat ik niet krachtig ben," zegt ze. Helaas voelen de andere teamgenoten wel mee met het verhaal van Chelsey. Zo zegt Maxim dat hij haar ook zou hebben weggestemd. "Liever vandaag dan morgen nog," zegt hij lachend.

Wanneer 's avonds de eilandraad plaatsvindt, lijkt de uitslag eigenlijk wel vastgelegd. Toch ontstaat er een grote plot twist, zodra presentator Art Rooijakkers vraagt of iemand nog een immuniteitsmunt wil inzetten. Eva steekt fierce haar hand op, wat voor een hoop geschokte gezichten zorgt om haar heen. Ha!

Meesterzet

Zoals de kijkers weten heeft Eva op afvallerseiland natuurlijk een immuniteitsmunt gevonden (of twee?). Ze had duidelijk door, dat ze ook nu weer de zwakste schakel was binnen het team. Geen wonder dan ook, dat ze besluit op dit moment haar immuniteitsmunt te gebruiken. De kijkers op socialmediakanaal X vinden het een meesterzet van het 'zwarte schaap' binnen Expeditie Robinson. "Eva's wraak is zoet," schrijft iemand. "Heel goed gespeeld." Al denken andere kijkers dat dit helemaal geen wraakactie is. Ze blijkt gewoon een goede speler, die de expeditie officieel heeft geopend. Door haar slimme zet tijdens de eilandraad, stuurt ze deze keer Chelsey weg naar afvallerseiland. Karma!

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers uiten massaal respect voor Jaimie Vaes: "wat een mooi mens"

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland