Hoe is het nu met 'Ik Vertrek'-Theo en Jolanda in Spanje?

Media door Elsemieke

Het programma 'Ik Vertrek' zorgt al jarenlang voor bijzondere televisie. De makers weten ons elke keer weer te raken met mooie verhalen over Nederlanders die hun droom in de buitenlandse zon gaan waarmaken. Zes jaar geleden maakten we kennis met Jolanda en Theo, die een pannenkoekenrestaurant begonnen in Gambia. In de Ik Vertrek-special bleek dat ze een nieuw avontuur zijn gestart, in Spanje. Hoe is het nu met ze?

Hoe is het nu met Theo en Jolanda uit 'Ik Vertrek'?

Het was de meest opzienbarende uitzending uit de geschiedenis van Ik Vertrek: 1,5 miljoen kijkers zagen hoe Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra uit Emmeloord alles achterlieten om een pannenkoekenbar in Gambia te beginnen. Toch ging het niet direct van z’n leien dakje. De communicatie tussen het stel en de bediening liep nogal stroefjes aan het begin. Vorig weekend zagen we in een heuse 'Hoe is het nu met?'-terugblik van de NPO dat de twee een nieuw avontuur begonnen, dit keer in Spanje. Hoewel de opening veelbelovend was, bleven de boekingen uiteindelijk uit. De restaurants en barretjes om hen heen zitten de hele dag stampvol, maar bij Jolanda en Theo ploft geen Spanjaard neer.

Tot hun grote teleurstelling moeten de twee hun droom dan ook sluiten. En dat terwijl ze nog een huurcontract van maar liefst 2,5 jaar hebben. Kosten? €2000,- per maand, zolang ze geen nieuwe uitbaters hebben voor het restaurant. Ze kunnen dus geen kant op. "Ik weet dat het niet hoeft, maar ik schaam me dan", zegt Theo. "We hebben het heel moeilijk gehad", voegt Jolanda toe. "Ik heb elke ochtend staan overgeven. De spanning zit er nog steeds in." 

Nog steeds in Spanje vast

Het duo probeert nu in Spanje de eindjes aan elkaar te knopen en daar blijven ze voorlopig nog wel even, zo vertellen ze aan RTL Boulevard. "Het pand is nog niet verhuurd, dus we zitten nog in Andalusië", vertelt Jolanda in het interview. De twee hebben wel wat geïnteresseerden, maar niks is nog rond. De twee kunnen dus nog niet weg. 

Ik Vertrek is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij NPO 1. Kijk de afleveringe met Theo en Jolanda hier terug.