Ik Vertrek: Steven en Loes vertrekken zonder plan naar Spanje: "we zien het wel"

Media door Elsemieke

Op de NPO is er weer een nieuw seizoen van Ik Vertrek begonnen, waar de zender Nederlanders volgt die in het buitenland een nieuw avontuur beginnen. Het vrolijke stel Loes en Steven zorgden afgelopen zaterdag voor een aflevering waar Twitterend Nederland van smulde. Ze vertrekken volledig op de bonnefooi naar Spanje. Ze hebben daar nog geen huis en weten ook nog niet precies wat ze gaan doen.

Steven en Loes zonder plan naar Spanje

Steven en Loes verkochten hun huis in Roermond en kopen een busje dat ze ombouwen tot camper. Dit zal hun eerste huis worden terwijl ze op zoek gaan naar hun definitieve woning. Hoe ze dat gaan aanpakken? De ouders van een tweeling hebben geen idee, eigenlijk. “We komen vanzelf iets tegen wat past bij ons wensenlijstje,” zegt Loes. “De mooiste dingen in je leven gebeuren als je geen plan hebt. Het hebben van een strak plan is het risico van teleurstelling”, aldus Steven. 

Kijkers over nudisten Bert en Thomas in Ik Vertrek: "beetje exhibitionistisch!"

Na tien weken zoeken en wonen in hun zelfgebouwde camper, vindt het stel eindelijk een mooie woning. Na een bezichtiging van slechts vijf minuten, kopen ze het huis. Over impulsief gesproken! Er is nog €40.000 budget over en daarmee moet het huis gerenoveerd worden. Maar dat niet alleen: ook het zwembad is aan vervanging toe, drie appartementen zijn nodig voor de verhuur en er moet ook nog geleefd worden. 

En dat zorgt voor hilariteit onder de Twitteraars.

Spaanse zon

Maar het resultaat mag er - ondanks de impulsieve beslissingen van het stel - absoluut wezen. Het Spaanse leven begint ondertussen ook lekker vlotjes te lopen. De kinderen gaan naar school, het zwembad is vernieuwd en twee van de drie appartementen zijn af. De camper hebben ze - ondanks hun voorgaande wens om zoveel mogelijk te reizen - inmiddels verkocht. ”We willen precies daar zijn waar we nu zijn. Gezond en gelukkig, genieten van al het moois dat Spanje ons te bieden heeft. Veel gezellige avonden met onze gasten, feestjes bij het zwembad, samen buiten eten en mooie ervaringen delen.”