Déja vu! Ouderwets rommelige aanpak van Ik Vertrek-gezin zorgt voor verbazing bij kijkers

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Ik Vertrek is nog maar net begonnen, maar begint wel meteen ouderwets goed. Of nou ja, niet voor de familie Lemmers in dit geval, want hun droom loopt nog niet op rolletjes. Kijkers konden op donderdagavond tijdens de eerste aflevering meteen hun bingokaart afstrepen. De familie blijkt namelijk, zoals wel vaker gebeurd bij dit tv-programma, nog niet de juiste vergunningen te hebben. Al blijven ze wel positief!

Familie Lemmers in Ik Vertrek

De kijkers van Ik Vertrek maken bij het nieuwe seizoen meteen kennis met een ambitieuze familie. Nienke en Wijnand Lemmers hebben in Spanje een groot stuk landbouwgrond van 3,5 hectare gekocht mét een schuur. Hier willen ze in negen maanden tijd een ecologisch vakantiepark van maken, inclusief zelfgebouwde, houten huisjes, een mini camping, eigen woning, zwembad en een moestuin. Ze duiken met volle passie in het nieuwe avontuur en hebben zelfs al hun huis in Nederland verkocht. In Spanje zullen ze - samen met hun twee kinderen - eerst tijdelijk in een tiny house wonen, waarbij ze hopen dat dit voor twee maanden zal zijn.

Drie jaar zonder vergunningen

Alleen wordt het ze toch iets lastiger gemaakt. Ze krijgen namelijk de bouwvergunningen maar niet rond. Uiteindelijk zitten ze maarliefst drie jaar zonder vergunningen. Dit houdt ze echter niet tegen. Op een gegeven moment beginnen ze toch stiekem aan hun Bed & Breakfast-droom. "Hoe dan ook: of we die vergunningen hebben of niet, wij gaan wel alvast de eerste gasten ontvangen. Ik ga daar gewoon maling aan hebben," zegt Wijnand vastberaden.

Ondertussen gaan de kinderen overigens gewoon naar school, waar ze de Spaanse taal leren. De familie leeft grotendeels zelfvoorzienend op hun grote stuk land. Ze hebben dan wel geen vergunningen, ze genieten alsnog gewoon van het Spaanse leven. Mañana mañana.

Uitbreiding moestuin

Hoewel ze dolgraag beginnen aan hun vakantiepark en camping, worden ze toch echt tegengehouden door de Spaanse politie. Tot op heden heeft de familie Lemmers nog steeds geen vergunning, zo vertellen ze in een interview met AVROTROS. "Deze zomer is onze vergunningsaanvraag weer opnieuw aangeboden bij de provincie," vertellen ze. "De spanning om uiteindelijk 'groen licht' te krijgen loopt weer op." Ze hopen dat ze dan in de winter toch écht kunnen starten met hun droom. De bouw van hun vakantiepark en camping staat nu alleen dus wel even stil. Dat betekent niet dat zij helemaal niets doen. De familie is namelijk druk bezig met de uitbreiding van hun moestuin. "We willen straks ook onze groente gebruiken om maaltijden te bereiden voor onze gasten," vertellen ze.

Verbaasde kijkers

Met de familie Lemmers gaat het dus wel goed, ook met de vele dieren! Ze hebben zelfs een aantal nieuwe kippen. Ze focussen zich meer op "de weg ernaartoe" dan op het doel, dat ze hebben. Veel kijkers op socialmediakanaal X reageren echter wel verbaasd op de Ik Vertrek-aflevering. Zij kunnen niet stoppen met denken aan het feit, dat ze geen vergunningen hebben.

Al zijn er ook een aantal kijkers, die hopen dat de familie Lemmers uiteindelijk tóch hun doel bereikt. Met hun enorm optimistische houding zou het misschien nog eens kunnen lukken!

Lees ook: Hoe is het nu met 'Ik Vertrek'-Theo en Jolanda in Spanje?