Kijkers over nudisten Bert en Thomas in Ik Vertrek: "beetje exhibitionistisch!"

Media door Elsemieke

Op de NPO is er weer een nieuw seizoen van 'Ik Vertrek' van start gegaan, waar de zender Nederlanders volgt die in het buitenland een nieuw avontuur beginnen. Bert en Thomas zorgden al direct voor een hele bijzondere aflevering. De twee zijn naar Alora verhuisd om daar een paradijs voor nudisten te beginnen, tot grote hilariteit van veel Twitteraars.

Kijkers in een deuk om Bert en Thomas in 'Ik Vertrek"

Na heel wat afleveringen van 'Ik Vertrek', dachten wij dat we het meeste wel gezien hadden. Dat blijkt niet waar. Bert en Thomas starten een nudisten B&B in Spanje en het resultaat daarvan was afgelopen weekend te zien op de NPO. “In Spanje is het volledig legaal om naakt rond te lopen, dus ik maak gebruik van dat recht,” licht Thomas de reden van hun vertrek toe. Er is volgens Thomas ook nog eens veel vraag naar een vakantieoord voor nudisten. “Weet je hoe veel mensen naakt willen recreëren? Twee miljoen!” En voor die twee miljoen mensen moet de B&B van Bert en Thomas dus een toevluchtsoord zijn. Voor de programma-makers van 'Ik Vertrek ook genoeg redenen om het stel te volgen in het najagen van hun droom.

Lees ook: Spaanse droom Ik Vertrek-Theo en Jolanda wordt nachtmerrie: "Iedere dag moeten overgeven"

Gebroken arm

Zowel Bert als Thomas hebben al jarenlang een band met Spanje. Uiteindelijk kiezen ze ervoor een huis in Malaga te kopen, waar ze de verbouwing door een aannemer laten doen. Zelf blijven ze de meeste tijd in Nederland, met telefonische ondersteuning van het project. Na vier maanden vertrekken ze zelf definitief naar Spanje. Maar wanneer Bert van het dak valt en zijn arm breek, moet hij het vooral rustig aan doen van de dokter. Wat best wel lastig is als je middenin een bouwproject zit.

Reacties op Twitter

Na flink wat tegenslagen - we noemen een Spaans noodweer, waardoor de hele tuin onder de modder zit - is de feestelijke opening gelukkig een succes en zijn de twee levensgenieters op tijd klaar voor de gasten voor de deur staan. Alle vergunningen zijn binnen en de gasten zijn positief over de woningen. In de camera doen ze hun zegje over de camping uitbaters.“Het zijn hele aparte mensen, maar ook wel hele gastvrije mensen. De niche markt die zij opzoeken, daar zijn zij heel geschikt voor.” 

Verder reist Bert in maart af naar India om de opleiding Soundhealing te volgen. "Mooi om aan gasten aan te kunnen bieden en leuk dat het coachen toch weer terugkomt, maar dan meer in de huidige vorm van leven." Van meditatiesessies tot nudehikes en yoga zonder kleding: Twitterend Nederland reageert massaal op het nudisten project.