Ik Vertrek-koppel Tamara en Sven krijgt flinke bonje met smerige gasten: "niet normaal"

Media door Jennifer

Voor het koppel Tamara en Sven in Ik Vertrek wordt hun emigratieavontuur in Zuid-Afrika een ware rollercoaster. Al houden ze zich altijd vast aan de ambitieuze plannen om een eigen retraite te creëren voor rustzoekers. Alleen krijgen ze tussendoor helaas te maken met een groep gasten, die totaal niet binnen deze doelgroep vallen en gigantisch veel rommel achterlaten. Het veroorzaakt zelfs even een ruzie met de gasten, die ze dolgraag weer uitzwaaien.

Tamara en Sven in Ik Vertrek

Tamara en Sven uit Ik Vertrek hebben officieel nog amper een jaar een relatie, maar vertrekken wel samen naar Zuid-Afrika voor een nieuw avontuur. Al voelt het voor Tamara alsof ze elkaar tien jaar kennen. Ze hebben samen veel meegemaakt, dus lijken wel klaar voor een gezamenlijk avontuur in het buitenland. Hierbij gaan ze ook meteen samenwonen, dus het wordt extra spannend. In Zuid-Afrika hebben ze een villa gekocht, waar ze een mooie plek van willen maken voor rustzoekers. De relaxte vibe past wel bij het koppel, vooral bij Tamara die in Nederland een holistische massagesalon. Haar vriend Sven werkte als accountant op een kleinschalig kantoor. Ze hebben allebei weinig horecaervaring, maar willen toch graag een "soort retraitecentrum" runnen.

Hun plan is om vier kamers in hun villa te verhuren aan gasten. Daarnaast willen ze ook een schuur ombouwen tot cottage en nog vijf huisjes neerzetten in de tuin, inclusief een infinity pool. Wauw! Dit allemaal met een bouwbudget van 50.000 euro, waarvoor Sven zijn huis heeft moeten verkopen. Het klinkt ambitieus, vooral doordat ze nog geen jaar een relatie hebben. "Het gevoel gewoon heel erg goed," zegt Tamara echter. Al vindt ze het zeker een bijzondere situatie.

Ruzie met smerige gasten

Het duurt vier maanden voordat ze de eerste gastenkamers klaar hebben. Het koppel besluit om deze ook maar meteen te verhuren. Dat blijkt een goed idee, want er is meteen interesse. Nog op de dag zelf krijgen ze een reservering binnen voor vijf personen. Het verloopt in het begin wel goed, al trekken ze nog niet de juiste doelgroep aan. Het zijn in het begin steeds gasten, die last minute boeken en vervolgens maar een nachtje blijven. Alleen stuiten ze daarna toch op een aantal gasten, waar ze echt boos op worden. "Jongens, het is niet normaal hoe smerig ze het hebben achtergelaten," zegt Tamara, terwijl ze het rommelige gastenverblijf filmt. Ze maakt zelf even ruzie met de gasten, die het veel te bont hebben gemaakt tijdens het verblijf. Ze hadden zelfs geplast in de tuin. Ew! "Doe je altijd zo?" vraagt ze verbijsterd. "Doe je dat thuis ook?" De gasten houden vol dat ze gewoon betaald hebben en begrijpen niet waarom het koppel zo boos is. "Ja, je hebt betaald voor het huis, niet om rommel te maken," bemoeit Sven zich ermee. "Dus als je ergens voor betaalt, mag je het zo achterlaten?" vraagt Tamara zich daarna nog af. Ze zijn allebei not amused en dolblij als de gasten weer vertrekken.

De smerige gasten waren wel even een teleurstelling voor Tamara en Sven. Al geven ze hun droom om een retraitecentrum te creëren niet op. Ze weten juist zeker dat ze vooral retraites willen organiseren. Dat ze nu naar Zuid-Afrika zijn geëmigreerd, heeft ook veel goeds gedaan voor hun liefdesrelatie. In Nederland waren ze nog maar net samen en vooral bezig met hun banen, maar nu hebben ze meer quality time samen.

Eigen community

Wat betreft Sven blijven ze ook voor altijd in Zuid-Afrika. "Terug naar Nederland? Nooit!" reageert hij. Hij heeft overigens ook geen familie meer, doordat zij andere visies hadden over het leven. Sven koos voor zichzelf en zijn vrijheid. Gelukkig heeft hij nog de ouders, broer en zus van Tamara, die later vertellen ook in Zuid-Afrika te willen gaan wonen. Ze willen samen een community beginnen. Alleen moesten ze daarvoor wel een ruimere plek vinden. Deze plek is er inmiddels! Samen met de familie van Tamara heeft het koppel een ander pand gekocht bij Port Elizabeth, zo vertellen ze in de 'hoe gaat het nu met'-blog van AVROTROS. "Het plan is om daar retraites te organiseren en vooral samen te genieten van de vrijheid, zon en omgeving," zeggen ze erbij.

Strengere regels voor gasten

Ook zijn er inmiddels strengere regels ingevoerd voor de selectie van gasten in hun retraitecentrum. Ze zeggen dat ze "hebben geleerd" van de ervaringen met de "minder prettige gasten". Door nu beter te bepalen welke gasten ze wel en niet willen verwelkomen, krijgen ze gasten die meer passen binnen hun doelgroep. "We hebben veel gasten mogen ontvangen, die van de rust en ruimte genoten en waarmee we mooie gesprekken hebben gehad," staat er in de blog.

Lees ook: Déja vu! Ouderwets rommelige aanpak van Ik Vertrek-gezin zorgt voor verbazing bij kijkers