Krista Arriëns beloofde zichzelf alles te eten tijdens Expeditie Robinson: "ook het koeienoog"

Celebs door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is eindelijk van start gegaan. En de kans is groot dat Krista Arriëns (34) je wel is opgevallen. Ze stapt namelijk direct naar voren als de sterke vrouw, die een groot voorstander is van een vrouwenbondje. Maar misschien heb je verder eigenlijk geen flauw idee wie Krista uit Expeditie Robinson is. Nou, ze is buiten de expeditie blijkbaar ook een ware powerlady.

Krista in Expeditie Robinson 2023

Hoewel Expeditie Robinson tegenwoordig een tv-programma is met bekende Nederlanders, komen vaak een hoop BN'ers je toch minder bekend voor. Zo is Expeditie Robinson-kandidaat Krista Arriëns dit seizoen niet meteen één van de meest bekende namen, vergeleken met een Frits Wester of Eva Simons. Toch heeft ze wel een interessante carrière tot nu toe en trouwens ook interessante quotes. Metronieuws vroeg namelijk aan een aantal kandidaten uit het jubileumseizoen van Expeditie Robinson, wat ze nóóit zouden eten. Wat blijkt? Krista is niet zo'n moeilijke eter, of nou ja, ze wil zichzelf in ieder geval flink uitdagen tijdens de expeditie. "Ik had bedacht om alles te gaan eten," vertelt ze. "Ook als het een koeienoog zou zijn, of iets met ingewanden. Ik besloot er gewoon geen mening over te hebben, dan kun je ook niet ‘gadverdamme’ denken." Interesting! We kijken nu al uit naar de eetproef.

Hoe ver Krista zal komen tijdens haar Expeditie Robinson-avontuur weten we natuurlijk nog niet, al lijkt ze wel strijdvaardig. Ze is in ieder geval van plan om met zoveel mogelijk vrouwen door te gaan. Krista staat namelijk fierce achter een vrouwenbondje. Het seizoen begon voor haar dan ook lekker, toen ze het avontuur begon met alle vrouwen in één auto. Ze ontdekt dat het allemaal sterke vrouwen zijn, maar ook wel goede concurrenten. Later wordt een eerste, echte zet gemaakt voor het vrouwenbondje, zodra Mark uit de expeditie wordt gezet. Waar komt al die power van Krista vandaan?

Wie is Krista Arriëns?

Krista is opgegroeid op het platteland in Noord-Oost Groningen samen met haar twee jongere zussen, waarvan zusje Marcelle Arriëns ook bekend is. Maar daar hebben we het later over. Krista heeft een grote passie voor films en documentaires, wat begon op haar elfde dankzij haar vader Freek. Hij was een fotograaf en deelde deze hobby met zijn dochter. Op jonge leeftijd maakte ze vervolgens vooral foto's van haar paard, maar dat werden later een stuk serieuzere beelden. Krista is namelijk van beroep een journalist, presentator en regisseur.

In het dagelijks leven heeft ze regelmatig de touwtjes in handen. In 2012 studeerde ze af aan de School voor Journalistiek in Utrecht, waarna ze een hoop ervaring heeft opgedaan in de media. Zo begon ze bij een lokale omroep van Utrecht, ging ze vervolgens naar de AVRO(TROS, red.) en was ze ooit ook presentator van het bekende tv-programma Rambam. Maar inmiddels heeft ze zichzelf meer vrijheid gegeven en is ze een freelancer. Hierdoor heeft ze zichzelf een stuk meer in de schijnwerpers geduwd. Zo heeft ze onder meer (korte) docu's gemaakt over de mensenrechtenschending rond het kappen van oerwoud in de Amazone en de invloed van het WK in Brazilië op de locals.

Krista Arriëns van Sekszusjes

Al is Krista momenteel vooral bekend van De Sekszusjes, een tv-programma van de VPRO. Dit programma maakt zij samen met haar zusje (duh!) Marcelle Arriëns en regisseur Marcel van der Velde. Het tv-programma heeft inmiddels twee seizoenen achter de rug en nog twee specials, waarvan de laatste uit 2022 stamt. Grote kans dat ze dus wel nog nadenken over iets nieuws, want ze hebben zeker een succesformule te pakken. Zo hebben ze met De Sekszusjes een aantal prijzen gewonnen, waaronder een Hashtag Award voor 'beste New Creator' en The Best Social Media Award voor 'beste YouTube-serie'. Daarnaast waren ze ook genomineerd voor de Zilveren Nipkowschrijf en werden de twee zussen door Volkskrant uitgeroepen tot mediatalenten van 2020. Wauw! Krista en Marcelle hebben De Sekszusjes ook eens naar het theater gebracht met hun eerste voorstelling Ongelikt.

In 2022 probeerden ze samen nog wat teweeg te brengen met hun special Naakt voor de klas, waarin ze de seksuele voorlichting onder de loep namen. In deze special deden Krista en Marcelle samen een poging om tieners seksuele voorlichting te geven op een manier, hoe zij het zelf hadden willen krijgen. Het doel van De Sekszusjes is namelijk onder meer om het ongemak van sekspraat weg te halen, zodat ouders makkelijker met hun kinderen erover kunnen praten.

Krista Arriëns in First Dates

Krista is in haar carrière dus veel bezig met seksgerelateerde onderwerpen. Misschien dat mensen zich daarom afvragen of ze zelf eigenlijk een (bed)partner heeft. Niet dat dit het belangrijkste is, maar de relatie van een bekend persoon is toch vaak iets waar mensen nieuwsgierig naar zijn. Alleen is het onbekend of Krista momenteel een vriend heeft. Wel deed ze dit jaar nog mee aan de First Dates Valentijnsdag-special met BN'ers. Toen had ze wel een leuke date met Frank, waarmee zeker geflirt werd. Alleen was dit waarschijnlijk toch geen blijvertje. Hoe dan ook geniet ze wel van het leven met vrienden en familie, zien we op haar Instagram.

Ook gaat Krista het avontuur van Expeditie Robinson maar al te graag aan! Zo liet ze bij de bekendmaking van de kandidaten weten, dat ze best een geheimpje kan bewaren. Hint ze hier op het feit, dat ze verschillende bondjes aan zal gaan en voor rumoer gaat zorgen?

Lees ook: Expeditie Robinson 2023: alles over de startdatum, deelnemers en locatie