Gevecht om Hazes-erfenis: Roxeanne Hazes start bodemprocedure tegen moeder Rachel

Celebs door Jennifer

Het is weer hommeles binnen de familie Hazes en dan vooral tussen moeder Rachel en haar docher Roxeanne. Roxeanne is er namelijk "helemaal klaar mee", dat haar moeder nog steeds als erfgename van André Hazes senior wordt gezien. Dit terwijl ze eigenlijk geen erfgename meer is en dus ook geen recht heeft op de grote Hazes-erfenis. Daarom is ze nu een bodemprocedure gestart tegen haar moeder, in de hoop dat het lukt om dit boek voor eens en altijd te sluiten.

Roxeanne Hazes start bodemprocedure tegen moeder Rachel

Binnen de familie Hazes komen regelmatig schandalen voor, maar nu gaat het toch wel om iets heel serieus. Het gevecht om de erfenis van André Hazes senior, overleden in 2004, is weer opgelaaid. Dit begon zo'n beetje aan het begin van 2023, toen Roxeanne Hazes haar moeder voor de rechter sleepte. Moeder Rachel zou namelijk helemaal geen recht meer hebben op de erfenis. Volgens advocaat Bernard Tomlow zouden alleen Roxeanne en haar broertje André de erfgenamen zijn van hun vader. Destijds liep de rechtszaak echter niet goed af voor Roxeanne, die blijkbaar te laat was met het indienen van haar eisen. Ze was te laat, omdat ze in 2020 al wist dat haar moeder geen erfgename was. Daardoor ontbrak het spoedeisende belang. Daarom mocht Rachel zich voorlopig nog erfgename noemen van Hazes senior. Maar dit duurt mogelijk niet lang meer. Roxeanne start nu namelijk alsnog de bodemprocedure tegen haar moeder, waarin haar eisen wel behandeld kunnen worden.

Nep erfgename

Zoals gezegd zou moeder Rachel dus sinds 2005 geen erfgename meer zijn. Daardoor heeft ze onterecht geld binnengeharkt als nep-erfgename van haar voormalige man. Daarom eist Roxeanne nu dat de rechter haar moeder verbiedt om zich erfgename te noemen. Ze wil dat haar moeder geen recht meer heeft om geld te verdienen met het auteurs- en merkenrecht van André Hazes senior. Volgens de advocaat is Roxeanne er "helemaal klaar mee", daarom is ze deze bodemprocedure gestart. De advocaat handelt dan ook direct. "We gaan meteen naar de rechter en we gaan dat aan de orde stellen," vertelt hij tegen RTL Boulevard. "De kinderen hebben recht op hun nalatenschap."

Weduwe volgens paspoort

Voor de camera van Shownieuws heeft moeder Rachel gereageerd op het feit, dat er een bodemprocedure wordt gestart. Ze wacht alles af, maar is ervan overtuigd dat ze nog steeds een erfgename is. "Er staat nog steeds 'weduwe van Hazes' in m’n paspoort," vertelt ze. Alleen zegt dit volgens de advocaat van Roxeanne niets, doordat Rachel ooit een echtscheidingsprocedure is gestart. De hele zaak maakte haar wel wat verdrietig, al moet ze er inmiddels vooral om lachen. "Het wordt nou bijna zielig voor de tegenpartij." Ze gunt haar beide kinderen alle geluk, maar ook de waarheid. "Eerlijkheid duurt het langst, jongens. Nog tien zaken te gaan," zegt ze lacherig.

De bodemprocedure vindt volgens de advocaat in oktober of november van dit jaar plaats.

Lees ook: Roxeanne Hazes openhartig over jeugd: "meer dan een Hazes-dochter"