Kijkers dolblij met nieuwe programma Emma Wortelboer en Maarten van Rossem: "gouden duo!"

Media door Jennifer

Een tv-programma met de enthousiaste Emma Wortelboer en knorrige Maarten van Rossem belooft eigenlijk direct veel goeds. De combinatie klinkt alleen al geniaal, maar blijkt inderdaad een gouden combinatie, aldus de kijkers op social media. In het nieuwe NPO-programma Wortelboer en Van Rossem onderzoeken de twee hun generaties - die héél ver uit elkaar liggen - op zo'n manier, dat je meteen in de serie wordt gezogen. We want more!

Wortelboer en Van Rossem

Grote kans dat je Emma Wortelboer vooral kent van haar superenthousiaste reactie op de winst van Duncan Laurence bij het Eurovisie Songfestival. Maar Emma is veel meer dan de schreeuwende vrouw van toen. In het nieuwe tv-programma Wortelboer en Van Rossem, dat ze maakt samen met brombeer Maarten van Rossem, zien we twee goede tv-makers. De combinatie klinkt van tevoren al erg leuk, maar de twee blijken écht een goede match.

Generaties onderzoeken

In Wortelboer en Van Rossem onderzoeken Emma en Maarten hun generaties, die heel ver uit elkaar liggen. Zij komt uit de late jaren 90 (1996), terwijl hij geboren is in de Tweede Wereldoorlog (1943). Er zit nog geen eeuw tussen, maar zo voelt het wel! Toch kunnen de twee goed met elkaar omgaan. Ze spelen op zo'n manier op elkaar in, dat de gesprekken erg grappig zijn. Zo is Emma iemand die heel graag wil trouwen met alle toeters en bellen: mooie prinsessenjurk, kerk of kasteel als locatie, noem maar op. Meteen kraakt de knorrige Maarten haar - en waarschijnlijk veel van haar generatiegenoten - af: "Zie je niet hoe raar het is, dat je in een kasteel wilt trouwen?" Hij noemt het "simpele meisjessentimenten".

Gelukkig is Emma niet zo'n gevoelig persoon en laat ze het commentaar makkelijk van zich afglijden. "Ja, maar... Ik voel me echt een bruidje nu," zegt ze nog steeds enthousiast, terwijl ze naar zichzelf kijkt in de spiegel. Maarten kan nog wel lachen. Vervolgens vertelt hij even droog, dat hij haar koekje heeft opgegeten. "Waarom?" vraagt Emma verbaasd. Hij dacht dat ze wel slank wilde blijven vanwege de trouwjurk. "Denk je dat ik aankom van één koekje?" zegt Emma verbijsterd, waarop ze hem wijst op z'n eerlijke reden: "Je had gewoon zin in dat koekje."

Daten in dansschool

Later laat Emma de boomer nog even zien, hoe datingapp Tinder nou werkt. Dat is natuurlijk echt een ding van haar tijd. Tegenwoordig is een datingapp dé plek, waar je mensen ontmoet om een romance mee aan te gaan. Vroeger in de tijd van Maarten was er ook een soort 'online daten', alleen dan zonder mobieltjes en swipen. Destijds gingen mensen naar de dansschool om nieuwe dates te ontmoeten. Natuurlijk moet Maarten dit ook even laten zien aan Emma en dus gaan ze op dans-date. En wat blijkt? De dans-date is weer in opkomst! Steeds meer jonge mensen gaan weer terug naar de dansschool om een liefde te vinden. Zo heeft een jongedame alle datingapps al geprobeerd, maar nergens wil het lukken. "Ik wil iemand in het echt zien," vertelt ze aan Maarten.

Gouden duo

Dankzij het tv-programma Wortel en Van Rossem leren kijkers meer van de twee generaties, terwijl ze ondertussen lachen om Emma en Maarten. Emma durft bij Maarten ook gewoon gek te doen, bijvoorbeeld door met een vibrator op zijn neus te tikken. En hij pikt dat gewoon van haar. Ondanks hun leeftijden zitten ze qua intelligentie op hetzelfde niveau. Dit is waarschijnlijk waarom kijkers op socialmediakanaal X zo enthousiast reageren. "Gouden duo op tv!" reageert iemand, terwijl een ander nogal verbaasd is over zichzelf. "Tot mijn eigen verbazing blijven hangen. Wat is dit ontzettend leuk," schrijft de kijker.

De aflevering van Wortelboer en Van Rossem is terug te zien op de website van NPO Start. Vervolgens is elke donderdag weer een nieuwe aflevering te zien rond 21.00 uur op NPO3.

Lees ook: Wacht effe: is dít de locatie waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol is opgenomen?

Beeld: Screenshot uit 'Wortelboer en Van Rossem' NPO / BNNVARA