Heftig! Zangeres Mell uit Beste Zangers had op achtste al depressie: "denk dat het in mij zit"

Celebs door Jennifer

Het afgelopen seizoen van Beste Zangers zat weer vol met goede artiesten en mooie liedjes. Onder andere zangeres Mell - bekend van Mell & Vintage Future - schitterde op het podium in Spanje tijdens optredens, waarmee ze een hoop harten heeft veroverd. Al komt het waarschijnlijk ook mede door haar prachtige, open karakter. Zo vertelt ze in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild openlijk over haar depressie, die ze ervaarde toen ze 'pas' acht jaar was.

Zangeres Mell was op achtste al depressief

Als leadzangeres van de band Mell & Vintage Future leidt ze momenteel een goed leven. Ze mag voor haar werk iets doen, waar ze dol op is en veel passie voor heeft. Alleen heeft ze zich kennelijk niet altijd gelukkig gevoeld in het leven. Zo vertelt Melanie Jonk, oftewel zangeres Mell, in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild openhartig over haar eerdere depressie. Momenteel zit ze alweer een tijdje in therapie vanwege een gebrek aan zelfliefde. Volgens de artiest had ze al op vrij jonge leeftijd last van depressieve gevoelens. "Ik denk dat het in mij zit," vertelt ze aan Ruud. "Ik denk echt dat ik acht jaar was en dat al had." Om de depressie gedeinsd te houden, begon ze met het slikken van medicatie. "Ik voel mij nu echt zo veel beter," vertelt ze.

Struggles met zichzelf

Hoewel Mell vaak over liefde zingt, heeft ze op dit moment nog geen relatie. Wel dacht ze altijd, dat ze liefde heel erg nodig had. Al denkt ze hier inmiddels anders over. "Ik begin nu wel te beseffen, dat die tijd er nog niet helemaal voor is en ik heel erg van mezelf moest gaan houden," zegt ze. Men zegt inderdaad: je moet eerst van jezelf houden om van een ander te houden, toch? En de struggles met zichzelf waren er zeker, zo vertelt Mell. Ze voelt zich momenteel dan wel goed, alles is wel met de nodige ups en downs verlopen. Zo was er zelfs een periode, waar ze zichzelf van het leven wilde beroven. "Ik was klaar met het leven," zegt ze. Gelukkig wilde ze nog wel met haar ouders en broer praten. Ze realiseerde zich dat er iets moest gebeuren.

Mell in Beste Zangers

Eerder probeerde Mell depressieve gevoelens al bespreekbaar te maken in haar uitzending van Beste Zangers. Destijds vertelde ze al over de depressie, die ze ervaarde én over haar burn-out. Dit speelde zich de afgelopen jaren af. "Ik ben mezelf zo keihard tegengekomen," vertelde ze. "De hele tijd over die grens gaan. Meer willen, meer doen. Ik was mezelf helemaal kwijt." Ze hamerde er verder nog maar eens op dat therapie en medicatie belangrijk kunnen zijn, wanneer iemand worstelt met zijn of haar mentale gezondheid. Al was het voor haar een combinatie van therapie, medicatie én muziek, aldus Mell in de podcast van Ruud.

In de speciale Beste Zangers-aflevering van afgelopen seizoen over mentale problemen zong Mell het liedje Diamonds, waarin ze de sterke boodschap 'you can't get me down' overbracht:

Lees ook: Zangeres Numidia uit Beste Zangers wil meedoen aan Eurovisie Songfestival: "een kinderdroom"