37 x bizarre regeltjes en gebruiken in het Britse koningshuis

Celebs door Michelle
1 van 2

Dat het er in het Britse koningshuis niet altijd even gemakkelijk en relaxed aan toe gaat, weten we sinds Lady Di uit de school klapte na haar scheiding van prins Charles. Oke, elk huishouden heeft natuurlijk z’n eigen regeltjes en gebruiken, maar in het koningshuis van Engeland weten ze het helemaal bont te maken. Wij zetten de 37 meest bizarre regeltjes en gebruiken voor je op een rij. 

1. Ben je toevallig een keer in de gelegenheid de Britse koningin te ontmoeten, vergeet dan vooral niet te buigen: dit is verplicht.

2. Net als dat iedereen moet staan wanneer zij opstaat. Opletten dus!

3. Vote or die! Nou da’s dan lullig, want als lid van de koninklijke familie mag je niet stemmen en zeker geen politieke voorkeur uitspreken. 

4. En in de politiek gaan is helemaal uit den boze.

5. Aan een lekker koninklijk maal begonnen? Zorg er dan voor dat je genoeg gegeten hebt voordat de koningin klaar is. Niemand mag verder eten als zij haar laatste hap heeft genomen.

6. Dolverliefd op je Britse prins? Bewaar die zoen maar voor in de huiskamer, want affectie tonen in het openbaar is niet toegestaan. Zeker niet op reis! Gelukkig lijken William en Kate deze regel lichtelijk aan hun laars te lappen: genoeg foto's van het kussende en knuffelende paar.

7. Inmiddels is dit ouderwetse regeltje aangepast, maar nog tot 2011 was het verboden om met een rooms-katholiek iemand te trouwen.

8. Aan het huwelijk hangen sowieso wat regels vast: voor je gaat trouwen moet de vorst toestemming hebben gegeven hiervoor.

9. Op het huwelijk moeten er kinderen aanwezig zijn.

10. En in het bruidsboeket moet mirte verwerkt zijn.

11. Spelletjesavond bij de Britse royals? Laat Monopoly maar thuis, dat mag daar niet meer gespeeld worden. Naar verluidt zou het er té heftig aan toegaan. Gezellieeee!

12. Een babbeltje maken aan tafel met de koningin? Ze heeft zo haar schema: tijdens de eerste gang praat ze tegen de persoon rechts van haar en tijdens de tweede gang tegen de persoon links van haar.

13. Een wisselend dieet voor de koningin? Niet echt, elke ochtend drinkt ze één kop Engelse thee en eet ze een kommetje cornflakes.

14. Alle vrouwen uit het koninklijk huis zijn verplicht een hoed te dragen naar een formeel event.

15. Na zessen gaan de hoeden van de getrouwde vrouwen af en worden deze ingewisseld voor tiara’s, die precies in een hoek van 45 graden op hun hoofd staan.

16. Een teentje knoflook in de pan? Mind you, want koningin Elizabeth heeft een hekel aan knoflook. Het mag dus nergens gegeten worden in Buckingham Palace.

17. En dat niet alleen: ook pasta, aardappelen en rijst zijn uit den boze.

18. Oh ja, niemand mag schelpdieren eten.