Zo ziet de cast uit Beverly Hills 90210 er nu uit

Celebs door Michelle Bakker
1 van 2

Ben je een 80's kid? Dan heb je sowieso naar Beverly Hills 90210 gekeken. De tienerserie, die in 1990 begon, werd zó populair dat met name de Brandon- en Dylan-shirts niet uit het straatbeeld weg te denken waren. Hoe gaat het nu met de acht acteurs die ooit in een klap wereldberoemd werden door hun hoofdrol in deze serie over rijke tieners in Beverly Hills? Wij kletsen je bij over Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Luke Perry, Tori Spelling, Ian Ziering, Gabrielle Carteris en Brian Austin Green: de originele cast van Beverly Hills 90210.

Gabrielle Carteris, toen en nu

Gabrielle Carteris - Andrea

Heel geloofwaardig was het niet: Gabrielle Carteris was bijna 30 toen ze de rol van de 16-jarige studiebol Andrea moest spelen in Beverly Hills 90210. Na vijf jaar besloot ze de serie te verlaten omdat ze haar eigen talkshow ging presenteren. Deze show werd echter al na een jaar van de buis gehaald. Ze bleef hierna acteerwerk doen voor diverse tv-programma's en films. In 2006 kreeg Gabrielle een ongeluk tijdens het opnemen van een televisiefilm: ze raakte tijdelijk verlamd aan haar gezicht en naar eigen zeggen heeft dit zes maanden effect gehad op haar spraak. In 1992 trouwde ze met haar huidige man, samen kregen zij twee kinderen. 

Jennie Garth, toen en nu

Jennie Garth - Kelly

De mooie blonde Kelly werd gespeeld door Jennie Garth. Nadat de serie werd stopgezet in 2000 kreeg Jennie een rol in de sitcom What I like about you en in 2007 deed ze mee aan Dancing with the stars. Jennie bleef altijd een beetje verbonden aan Beverly Hills 90210: toen er in 2008 een spin-off van de serie werd gemaakt, keerde zij terug als Kelly Taylor. Jennie heeft drie dochters: Luca, Lola en Fiona. Nadat haar huwelijk met Peter Facinelli in 2013 op de klippen loopt, trouwt ze met de negen jaar jongere Dave Abrams in 2015. In een interview met InTouch Weekly laat ze weten met hem graag nog meer kindjes te willen.

Lees ook: De cast van Grease… toen en nu

Jason Priestley, toen en nu

Jason Priestley - Brandon

Je was team Brandon of team Dylan. Brandon, gespeeld door de knappe Jason Priestley, was in Beverly Hills 90210 de tweelingbroer van Brenda. HIj speelde de rol tot het einde van de serie en regisseerde zelfs 15 afleveringen. Daarna bleven echte grote rollen weg voor de acteur. Naast het acteren heeft Jason nog een passie en dat is autoracen. Maar echt heel goed gaat dat ook niet altijd: tweemaal belandde hij in de gevangenis door ongelukken die hij veroorzaakte. De cast van Beverly Hills bleek trouwens een prima vijver om in te vissen voor Jason: hij heeft relaties gehad met zowel medespeelster Shannen Doherty als Christine Elise.

Brian Austin Green, toen en nu

Brian Austin Green - David

Hoewel hij in Beverly Hills 90210 misschien niet een van de opvallendste was, heeft Brian Austin Green er een betere acteercarriere op nagehouden dan het merendeel van zijn collega's. Ook zijn privéleven bleef de afgelopen jaren niet onbehandeld: niet zo gek als je al jaren samen bent met niemand minder dan Megan Fox. De twee hebben drie kinderen.